afbeelding versterkt feeëndag

24 juni – Internationale Feeëndag | Neem je Hond mee naar het Werk | Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper | Nationale-Schoonheidsspecialisten-Dag.be | Dag van de Collega (BE)

Internationale Feeëndag

In alle oude legendes worden feeën beschreven als intelligent, ondeugend en magisch. Feeën bestaan in zowat elke cultuur over de hele wereld. Apart hé? Ze kunnen vliegen, spreken spreuken uit en leven in “Tír na nÓg”, het land van de eeuwige jeugd. Sommigen beweren dat mensen elfjes niet kan zien vanwege de scheiding tussen de twee werelden, maar met een beetje goede wil kun je feeën spotten tijdens de schemering of tijdens het vruchtbaarheidsfeest Beltane, Midzomerfeest of Halloween. Het enige wat je op Internationale Feeëndag nodig hebt is een beetje fantasie en wat feeënpoeder natuurlijk.  Op Internationale Feeëndag mogen natuurlijk elfencakejes niet ontbreken. Zijn ze dol op!

Hoe maak je (± 12) elfencakejes ? Dit heb je nodig:

  • 125 gram boter
  • 120 gram basterdsuiker
  • 2 eieren, geklopt
  • oranje kleurstof
  • sinaasappelessence
  • 190 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1,2 dl melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de papieren cakebakjes op een bakblik. Mix de boter en de suiker tot het luchtig en romig is. Voeg geleidelijk de eieren toe, blijf bij elk ei goed mixen. Voeg sinaasappelessence en de kleurstof naar behoefte toe; mix het dan goed door. Doe vervolgens het mengsel in een grote kom. Voeg met een metalen lepel beetje bij beetje de gezeefde bloem, nootmuskaat en de melk toe. Roer het tot het een glad mengsel is.
Er gaat 1 eetlepel van het mengsel in een cakebakje. Bak de cakejes daarna 10 minuten. Laat de cakejes 5 minuten staan voordat je ze uit de oven haalt om te laten afkoelen.

Waarom Internationale Feeëndag?

Of je ze nu ziet als kleine gevleugelde wezens afkomstig van de diepe natuurlijke plekken van de aarde, of als lange statige figuren met een blanke huid en haar, één ding is zeker de wereld is absoluut in de ban van feeen. Deze wezens verschijnen op alles, van mokken tot t-shirts en zijn het onderwerp geweest van kindersprookjes en zelfs bovennatuurlijke romances. Feeëndag viert al deze ongelooflijke mythologische wezens, die wereldwijd tot de verbeelding spreken. Feeën hebben in zowat elke cultuur over de hele wereld bestaan, hoewel ze soms anders werden genoemd. De gemeenschappelijke deler is dat het geesten zijn die in de wereld om ons heen wonen. Met hun eigen en vaak eigenaardige wetten.

International Fairy Tea Party

Er wordt geklaagd over het verlies van spelen van kinderen, over het gebrek aan waarde dat aan verbeeldingskracht wordt gegeven binnen het curriculum (ondanks dat mensen het belangrijk vinden dat we creatief zijn). Geklaagd over een gebrek aan verbinding met de natuur, over genderkloven en stereotypen. Over de noodzaak om empathie en begrip te hebben voor andere culturen, en over de noodzaak dat kinderen gewaardeerde burgers van vandaag zijn in plaats van morgen. Een potje thee drinken met elfjes is het alternatief voor al die klachten. Dus organiseer een theepartijtje, ga naar de natuur in en ontdek hoe we alles met elkaar in verbinding staan. Niks leuker dan, samen met je kinderen, te verdwijnen in een roes van verbeelding.

De International Fairy Tea Party valt altijd op de vrijdag die het dichtst bij de equinox ligt. Waarom? Omdat op die dag overal op de wereld het aantal uren zonlicht hetzelfde is, plotseling zijn we verenigd door licht, spel en onze verbeelding!

Ga je werken? Neem dan gezellig je hond mee. Mag echt vandaag!

Deel dit bericht