24 december – Kerstavond

Straks gaan we heerlijk smullen van het diner gemaakt door onze jongens. Voelt wel raar dat ik zelf dit jaar niet achter het fornuis sta met de Kerstdagen. Koken met één vinger in een spalkje wordt lastig zeker als het de hand is die je het meeste gebruikt. Dus eventuele spelling-fouten komt dan ook door het spalkje, dat je dat maar weet. Elk nadeel hep zijn voordeel.

We zijn voor vanavond door onze buurtjes uitgenodigd om na het kerstavond-diner de kerstnachtdienst bij te wonen van hun Kerk, Hervormd Vreeswijk. Dus echt tijd voor uitbuiken is er niet bij. Tis maar goed dat er genoeg in huis is om de keeltjes te smeren.

Tijdens deze avond worden er kerstliederen gezongen, samen met een koor dat samengesteld is uit mensen vanuit de kerkelijke gemeente en wordt het kerstverhaal voorgelezen. Wil je meer weten over Hervormd Vreeswijk en welke activiteiten er worden georganiseerd voor jong en oud kijk dan op hun website: www.hervormdvreeswijk.nl

Ik vind het wel een geschikte dag om een gedichtje te schrijven want koken doe ik niet, dus dames en heren, hieronder staat het resultaat.

Alle emoties volgen elkaar op in een jaar tijd
Over dagen,weken,maanden verspreidt
Het ene moment tranen van vreugde, dan van verdriet
Het grootste leed verborgen zodat een ander het niet ziet

Gevoel van blijheid, gevoel van machteloosheid
Gevoel van overwinning, gevoel van een verloren strijd
Lief en leed gaan hand in hand
Dat geldt niet alleen voor jou, hieraan ontvluchten kan niemand

In deze tijd kijken we terug maar ik kijk liever naar voor
Zodat ik me kan richten op het juiste spoor
Want wat geweest is is geweest, dus kop in de wind
Blik naar voren en ga door, iedereen heeft last van tegenwind

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.