23 november – Accountantsdag 2016 | TARDIS Dag aka Doctor Who Dag

Accountantsdag 2016

In de RAI in Amsterdam vindt de druk bezochte Accountantsdag 2016 plaats. Verschillende thema’s komen aanbod zoals: de nieuwe ondernemer, risicomanagement, boardroom dynamics. De sprekers zijn divers, enkele zeer bekende namen zullen voorbij komen zoals Alex Brenninkmeijer (Lid Europese Rekenkamer), Peter van Zadelhoff (presentator RTLZ) en Antoinette Dijkhuizen (oprichter 4you accountancy). De Accountantsdag is niet alleen toegankelijk voor (gepensioneerde) NBA-leden ook niet-leden en trainees zijn welkom.

TARDIS Dag

Wereldwijd vieren de diehard Doctor Who fans (Whovians) TARDIS dag. Als je geen fan bent of was dan zul je wellicht de wenkbrauwen fronsen bij het woord TARDIS. Hoe leg je dat uit? Ga een poging wagen. De naam TARDIS is een acroniem voor Time And Relative Dimension(s) In Space, een relatieve dimensie en tijd in de ruimte.Het is een (fictief) ruimteschip en tijdmachine die door Doctor Who gebruikt wordt. Het toestel is het krachtigste ruimtetuig in het universum. De TARDIS ziet er uit als een blauw politiehokje uit jaren 60.

Dokter wie? Doctor Who!

Het belangrijkste personage in de BBC sciencefiction serie Doctor Who is The Doctor. Hij is een ongeveer 750 jaar oude Time Lord: een buitenaards, op een mens lijkend, wezen afkomstig van de planeet Gallifrey. Wanneer hij voelt dat zijn einde nadert verandert hij zichzelf in een andere gedaante. Dit proces kan hij, volgens de serie, twaalf keer doormaken. Zijn dertiende lichaam zou dan ook zijn laatste zijn. Of dit ook werkelijkheid gaat worden?

Tijdens zijn tijdreizen probeert hij het universum en de aarde te redden van de zeer gevaarlijke wezens zoals Daleks en Cybermen. Sinds de “Last Great Time War” is The Doctor de laatst in leven zijnde Time Lord van  Gallifrey.

Waarom op 23 november?

De originele serie begon op 23 november 1963 met de aflevering “An Unearthly Child” en eindigde in december 1989. In 1996 is er een poging gedaan Doctor Who opnieuw op te starten door middel van een Tv-film geweest, was geen succes. De avonturen van de Doctor gingen wel gewoon door, alleen niet meer op tv, maar in diverse boekenseries, hoorspelen en comics.

In 2005 werd een doorstart gemaakt. De serie ging verder met de Negende Doctor (de Achtste Doctor speelde in de film). Doctor Who is wereldwijd razend populair, de serie is zelfs bekender dan ooit. en de Doctor is alweer toe aan zijn Twaalfde regeneratie. In november 2013 bestond de serie 50 jaar. Hiermee is Doctor Who één van de langstlopende tv-series ter wereld.

Ik was fan……en jij?

Als ik de theme song hoor van Doctor Who dan ben ik meteen weer kind. Ga ik terug in de tijd en beland ik in 1975. Als ik dan mijn ogen sluit zie ik de Doctor zo voor me, hij (Tom Baker) is een krullenbol die altijd een slappe hoed en een lange sjaal draagt. Volgens mij heb ik van seizoen 12 en 13 geen aflevering gemist. Voor mij is en blijft Tom Baker de enige echte Doctor Who en mijn voorliefde voor sciencefiction series en films komt door hem.

Baalde als een stekker toen de Tros stopte met de uitzendingen, en weet je waarom ze stopten?Volgens een aantal ouders werden hun kinderen bang van de in de serie veel voorkomende buitenaardse wezens. Tja, tis niet voor niks sciencefiction, toch?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.