23 mei – 9e Dag van de BOA | Internationale Dag Ter Bestrijding van de Obstetrische Fistel |Internationale Dag van de Schildpad | Week van de Schildklier | Week van het Luisterboek

9e Dag van de BOA

De Dag van de BOA is een congres voor en door de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Het is een event waar de BOA inspiratie op doet, op de hoogte wordt gebracht van de laatste ontwikkelingen en waar kennis en ervaringen worden gedeeld in het netwerkcafé. Meer info? Klik hier.

Dag Ter Bestrijding van de Obstetrische Fistel

Vandaag op International Day to End Obstetric Fistula vraagt de VN de internationale gemeenschap zich extra in te zetten op het verhogen van het bewustzijn rond obstetrische fistels en acties te intensiveren om een halt toe te roepen aan obstetrische fistels (of kortweg “OF”).

Ik had geen flauw idee wat obstetrische fistels (OF) zijn, de korte uitleg gaat als volgt: “het gaat om een gat dat of breuk die ontstaat tussen het geboortekanaal en de blaas of het rectum, veroorzaakt door een langdurige, geblokkeerde bevalling zonder behandeling.”*
*( bron: www.rosadoc.be )

Dag van de Schildpad

Deze dag werd gecreëerd als jaarlijks terugkerende dag om voorlichting te geven over schildpadden en aandacht te vragen voor de verdwijnende habitat van de oudste dieren ter wereld. Wil je zelf iets doen voor de schildpad dan kun je vandaag bijvoorbeeld een schildpad adopteren via het WWF of steun het schildpaddencentrum in Alphen aan den Rijn

Week van de Schildklier: 23 t/m 28 mei

Tijdens de Week van de Schildklier wordt elk jaar een ander thema gekozen, het thema voor dit jaar is: “Kinderen en jongeren met Verworven Schildklierproblemen”.

De niet-aangeboren schildklieraandoening wordt ook wel de verworven schildklieraandoening genoemd en deze ontwikkelt zich op de kinder- of tienerleeftijd. Het ontstaat meestal door een auto-immuunreactie en soms door bestraling, beiden veroorzaken schade aan de schildklier waardoor de schildklier niet meer goed werkt.

Activiteiten

Door het hele land verspreidt worden deze week activiteiten georganiseerd. Wil je weten of er in jou woonplaats ook een activiteit is, klik dan hier.

Week van het Luisterboek: 23 t/m zondag 29 mei

De Week van het Luisterboek heeft net zoals de Boekenweek een geschenk, het zogenaamde Luistergeschenk. Het Luistergeschenk wordt door de boekwinkels en de openbare bibliotheken als download of streaming aan bezoekers cadeau gedaan. Evens biedt de boekhandel je de mogelijkheid om het Luistergeschenk te kopen voor € 6,95.

Sander van de Pavert maker Luistergeschenk 2016

Voor de mensen die geen idee hebben wie Sander van de Pavert is geef ik een kleine introductie. Sander van de Pavert is het creatieve brein en uitvoerder van Lucky TV, het item dat als afsluiter van het populaire tv programma De Wereld Draait Door fungeert.
De mensen die bekend zijn met het werk van Sander van de Pavert zeggen: zeg je Sander, dan zeg je Willy!
De filmpjes waarin Willy opduikt zijn ronduit hilarisch! Speciaal voor het Luistergeschenk 2016 nemen koning Willy en zijn bekoorlijke eega Máxima ons mee op een literaire ontdekkingsreis door hun persoonlijke bibliotheek.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.