afbeelding versterkt woord van god

23 januari – Zondag van het Woord van God | Internationale Dag van Sticky Toffee Pudding | Internationale Dag van het Handschrift | Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij mensen met een (Licht) Verstandelijke Beperking

Zondag van het Woord van God

Vandaag is de 3e viering van Zondag van het Woord van God. In 2019 op 30 september bepaalt de Heilige Vader paus Franciscus in zijn Apostolische brief dat de 3de zondag van de Tijd door het Jaar wordt gewijd aan de viering, de overweging en de verspreiding van Gods Woord. Ik heb bovenstaande zin tig keer opnieuw gelezen want ik dacht dat er een typefoutje was gemaakt. Want even tussen jou en mij, wat weet jij van de derde zondag van de Tijd door het Jaar? Met de Tijd door het Jaar wordt de periode bedoeld, waarin de zondagen worden gevierd als gewone zondagen. Dat staat op de Liturgische kalender. Leuk feitje: de liturgische kleur van die periode in de Rooms-Katholieke Kerk is groen, daarom wordt deze tijd ook wel de groene tijd genoemd.

Hoe wordt Zondag van het Woord van God gevierd?

Om 9.30 uur zal de Heilige Vader de Heilige Mis voorzitten in de Sint-Pietersbasiliek. De Heilige Vader zal de aanwezigen een boek aanbieden, uitgegeven door Edizioni San Paolo, met commentaar van de kerkvaders op de hoofdstukken vier en vijf van het evangelie van Sint-Lucas. Ben je nieuwsgierig hoe de viering verder gaat? Het evenement zal live worden uitgezonden door Vatican Media Live en zal worden uitgezonden via streaming op het Vaticaan Nieuws-portaal (vaticannews.va) en live op de belangrijkste televisiestations over de hele wereld.

Internationale Dag van Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding is een klassiek Brits dessert dat bestaat uit een vochtig, op dadels gebaseerd biscuitgebak, volledig bedekt met een toffee saus. Het wordt traditioneel geserveerd met vanille-ijs of vanille custard. En als je niet op je calorieën hoeft te letten dan kun je er ook een dot slagroom bij doen. De Sticky Toffee Pudding is niet een pudding zoals wij die kennen. Het Britse Sticky Toffee Pudding is dadelcake overgoten met karamelsaus, onze pudding is dikker van vla. Een vloeibaar melkproduct.

Wie stond aan de wieg van de Sticky Toffee Pudding?

Er circuleren 3 theorieën over de oorsprong van dit Britse dessert.
1. Theorie 1: het Sticky Toffee Pudding-recept is ontwikkeld door Francis Coulson. Hij zette het voor het eerst in de jaren zeventig op het menu van het Sharrow Bay Country House Hotel. Nadrukkelijk staat er ontwikkeld. Coulsin heeft ruiterlijk toegegeven dat hij het recept heeft geleend van Patricia Martin van The Old Rectory in Claughton, Lancashire. En zij kreeg het recept weer van een Canadese vriendin. Het recept van Patricia Martin staat in The Good Food Guide Dinner Party Book (uitgegeven door de Consumers Association en Hodder & Stoughton in 1971).

2. Theorie 2: twee Schotse hotels, de Udny Arms, in Newburgh en het Saplinbrae House in Mintlaw, beweren dat zij het dessert in 1967 al begonnen te serveren.

3. De 3e theorie beweert dat de Sticky Toffee Pudding in 1907 werd uitgevonden door waardin van The Gait Inn in Millington, Yorkshire.

Er wordt nog voor 2 andere dagen aandacht gevraagd, en die zijn:

Deel dit bericht