23 februari – Huishoudbeurs in Amsterdam RAI


De Huishoudbeurs 2015 is van 21 februari tot en met 1 maart. En dit jaar is een jubileum jaar! Het is de zeventigste officiële editie in de Amsterdam RAI. De eerste officiële Huishoudbeurs was in 1950 in Den Haag en was een echte vakbeurs voor de huisvrouw maar sinds 1955 wordt de Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI gehouden. Het werd toen ook anders genoemd, “Het domein der Vrouw”.

De oorsprong van de Huishoudbeurs ligt echter rondom het jaar 1920 toen de Amsterdamse Dameskroniek, “het weekblad voor de ontwikkelde vrouw”, een zogenaamde Damesbeurs in theater Bellevue organiseerde.

Tegenwoordig trekt de beurs ongeveer een kwart miljoen bezoekers, hoofdzakelijk vrouwen maar ongeveer 10% van het totaal aantal bezoekers is man.

Erotische speeltjes op de Huishoudbeurs

Als je van een preuvement houdt dat ben je op de Huishoudbeurs op de goede plek, je kunt er namelijk de hele dag de lekkerste hapjes en drankjes proeven. Of je bent meer het type “ik steek graag de handen uit de mouwen”, ook dan is de Huishoudbeurs de place to be! Er worden diverse creatieve workshops gegeven, van een Sushi workshop ( € 9,50 p.p. ) tot aan een workshop zeep kettingen maken. Ook kan je zomaar wat artiesten in het wild tegenkomen of je gaat zelf de catwalk op en wordt de nieuwe Doutzen. En als je helemaal in de ban bent van Vijftig Tinten Grijs dan raad ik zeer zeker de Huishoudbeurs aan, misschien loop je jouw Mister Grey wel tegen het lijf in ieder geval wel Christine Le Duc 😉 . Waar ik naar uitkijk is het Azië Pasar Malam Festival in hal 7! Dat is pure verwennerij voor geest, lichaam en maag.

De Nationale Cholesterol Test campagne

Als je na een hele dag proeven en eten wilt weten hoe het met je cholesterol is dan ga naar hal 7 want daar vind je de stand van de Nationale Cholesterol Test.
Waarom zou je het laten testen?
Wist je dat maar liefst 65% van de mensen tussen de 30-70 jaar een verhoogd cholesterol heeft en wist je dat juist dát één van de risicofactoren is voor hart-en vaatziekten? Als je een hoge bloeddruk, reuma of suikerziekte hebt, of in je familie komen hart- en vaatziekten voor dan loop je sowieso een groter risico en is het belangrijk dat je cholesterol niet hoog is.
Hoe kun je voorkomen dat je een te hoog cholesterol hebt? Gezond eten, voldoende bewegen, niet roken.

Dus hup in een sprint naar de huishoudbeurs!

 

Deel dit bericht