22 februari – Wereld Yoga Dag 2015

Je kunt vandaag twee vliegen in één klap slaan, meedoen aan een yoga les en een goed doel steunen. Want vandaag 22 februari is het Wereld Yoga Dag en als je een twee uur durende yogales gaat volgen dan doneer je een bedrag aan de yogaleraar, soms is het aan jou wat je doneert maar soms staan de donaties al vast. Check eerst de website waar je naar toe gaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
De lessen worden wereldwijd van 11.00 tot 13.00 gehouden en door de verschillende tijdzones zal het een 24-uur durend evenement zijn. Omdat ik redelijk wat websites bezoek voordat ik een verhaal maak zag ik dat sommige yoga-studio’s andere tijden hanteren. Dus, check check dubbel check ;-).

Het hoofdthema voor deze dag is: Kinderrechten.

Kinderrechten

Het is vandaag ook de Europese dag van het Slachtoffer. Hoe mooi sluit het thema Kinderrechten hier op aan want hoeveel kinderen worden niet dagelijks slachtoffer van schending van hun rechten? Hun recht op onderwijs en zorg, hun recht op een veilig thuis en een warme maaltijd?
Schokkend om te lezen dat in Nederland bijna 400.00 kinderen in armoede leven en wereldwijd maar liefst 1,4 miljard kinderen volgens Unicef.
Maar veel kinderen worden ook daadwerkelijk slachtoffer van mishandeling, bedreiging en ontvoering. De kranten staan er vol mee, denk nog maar even terug aan vorig jaar toen er in Nigeria meer dan 200 schoolmeisjes werden ontvoerd door Boko Haram.
Willen wij er voor zorgen dat de wereld van morgen er beter uit ziet dan moeten wij er voor zorgen dat de kinderen van nu alle kansen krijgen om zich, door onder andere onderwijs. uit hun uitzichtloze posities te bevrijden.

Wie doet wat?

Op de pagina van World Yoga Day  staan alle bij hen bekende deelnemers vermeld. Niet alleen van Nederland maar van de hele wereld. Ik zal een paar Nederlandse er uitlichten:
Yoga Moves in Utrecht, daar kun je van 09.00-16.30 terecht voor gratis yogalessen, workshops en lezingen
Yogaplek in Den Haag, yogales van 13.00-14.30. Van tevoren aanmelden, zie website
Yogamoment in Oosterbeek, vanaf 10.45 is de zaal open, introductie en les, voor meer info.

Er zullen ook vast yoga studio’s meedoen die niet op deze website staan vermeld.

Namesté

Deel dit bericht