22 mei – Dag van de Hond | Internationale Dag van Biodiversiteit | Wereld Gothic Dag

Wil je weten wat er op dag twee van Fête de la Nature te doen is? Klik hier voor een overzicht.

Dag van de Hond

Ieder jaar trekt Dag van de Hond vele duizenden bezoekers op tientallen verschillende locaties. Dit jaar welgeteld 44 locaties, verspreid over heel Nederland; van Breskens (Zeeland) tot aan Hoogkerk (Groningen) en alles wat daar tussen ligt worden er op Dag van de Hond activiteiten georganiseerd. Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van deze dag.

Wil je weten welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn georganiseerd op “Dag van de Hond”? Klik hier.

Internationale Dag van Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit? De formele definitie volgens het Verdrag inzake Biologische Diversiteit luidt: “De variabiliteit onder levende organismen van allerlei herkomst, met inbegrip van, onder andere, terrestrische, mariene en andere aquatische ecosystemen en de ecologische complexen waarvan zij deel uitmaken. Dit omvat mede de diversiteit binnen soorten, tussen soorten en van ecosystemen.”

Het thema van de Internationale Dag van Biodiversiteit is: Integratie Biodiversiteit; het behoud van mensen en hun levensonderhoud. Dit thema legt de vinger op de wond; de mens kan niet zonder biodiversiteit. Biodiversiteit betekent voedsel, bouwmateriaal, brandstof (hout) en grondstoffen voor kleding (zoals katoen) en medicijnen.

Wereld Gothic Dag

Goten? Zijn dat die mensen die altijd in het zwart gekleed zijn, hun gezicht wit schminken en onder de piercings zitten? Je weet wel die eenzame, homoseksuele, depressieve, in zichzelf snijdende, alles haters, satanistische, heksen die van die idiote muziek houden?

Dat waren denk ik wel de meest voorkomende vooroordelen over Gothic. Deze dag is ook bedoeld om de misverstanden rondom de Gothic-subcultuur en de aanhangers, de Goths of Goten, weg te nemen.

Wat wordt bedoeld met Gothic-subcultuur?

Zij omschrijven zichzelf als het volgt: het is een stroming die niet meeloopt met de massa, die kritisch tegen over de maatschappij staan en zichzelf vaak filosofische en levensbeschouwelijke vragen stellen. De Gothic-stroming staat los van levensovertuiging en/of religie. Gothic is een subcultuur waar men ieder persoon als een uniek wezen ziet die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en eigen lot. Ze zijn geen goedgelovige types, nemen niet zonder meer klakkeloos iets aan. Het is een bepaalde levensstijl en net zo als met alle levensstijlen, de invulling is persoonlijk.

Gothic-muziek

Het is niet alleen een levensstijl maar ook een muziekstijl. De term Gothic-muziek is sinds de jaren ’90 de overkoepelende term voor een heleboel muziekgenres. De volgende muziekgenres behoren onder andere tot de Gothic-muziek: New Wave, Gothic Rock, Goth Metal (?), Electro, Medieval, Neofolk, Industrial en Darkambient.

Een Goth is niet eng, macaber of luguber. Ze hebben gewoon een andere kijk op het leven.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.