22 mei – Dag van de Praktijkondersteuner | Dag van de Stagiair | Zorgvastgoed Dag | Internationale Sherlock Holmes-dag | Internationale Dag van de Biodiversiteit | Wereld Gothic Dag

Internationale Sherlock Holmes-dag

Wanneer men het onmogelijke heeft geëlimineerd, moet dat wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de waarheid zijn. Liefhebbers van Britse misdaadverhalen weten natuurlijk wie dat zegt. Inderdaad, de beste Britse speurneus: Sherlock Holmes. Op de geboortedag van Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (1859-1930) vieren we sinds 2014 de Internationale Sherlock Holmes-dag. Kan je een aantal suggesties aan de hand doen hoe je het beste Sherlock Holmes-dag viert: Sherlock Holmes boek lezen, een Sherlock Holmes film of serie op tv kijken, een mysterie op lossen en om het nog gekker te maken een Sherlock Holmes kostuum aan trekken.

Internationale Dag van de Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit? De formele definitie volgens het Verdrag inzake Biologische Diversiteit luidt: “De variabiliteit onder levende organismen van allerlei herkomst, met inbegrip van, onder andere, terrestrische, mariene en andere aquatische ecosystemen en de ecologische complexen waarvan zij deel uitmaken. Dit omvat mede de diversiteit binnen soorten, tussen soorten en van ecosystemen.

Het thema van de Internationale Dag van Biodiversiteit 2018 (IDB) is: “25 jaar actie voeren voor biodiversiteit”. Er wordt dit jaar stil gestaan bij het feit dat 25 jaar geleden het Verdrag inzake Biologische Diversiteit in werking trad. In 2010 zijn de VN-doelstellingen van het Biodiversiteitsverdrag vernieuwd. Zo is er een actieplan aangenomen met 20 punten om het verlies aan biodiversiteit tot staan te brengen in 2020, de zogenaamde “Aichi Biodiversity Targets“.

Wereld Gothic Dag

Wereld Gothic Dag is een dag waarop de aanhangers van de Gothic-subcultuur de kans krijgen hun eigen identiteit te vieren en hun zich te laten zien aan de rest van de wereld, aldus worldgothday.com. Deze dag wordt sinds 2009 wereldwijd gevierd, klik hier voor een locatieoverzicht.

Wat wordt bedoeld met Gothic-subcultuur?

Het is een stroming die niet meeloopt met de massa, die kritisch tegenover de maatschappij staan en zichzelf vaak filosofische en levensbeschouwelijke vragen stellen. De Gothic-stroming staat los van levensovertuiging en/of religie. Gothic is een subcultuur waar men ieder persoon als een uniek wezen ziet die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en eigen lot. Ze zijn geen goedgelovige types, nemen niet zonder meer klakkeloos iets aan. Het is een bepaalde levensstijl en net zoals met alle levensstijlen, de invulling is persoonlijk.

Welke dagen hebben we nog meer?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.