22 augustus – Nationale Wees een Engel Dag

Nationale Wees een Engel Dag

Oftewel in het Engels: Be An Angel Day! Deze dag werd in 1993 opgericht door Jayne Howard Feldman. Doel van Wees een Engel Dag is mensen aan te sporen om even uit de “ik-cocoon” te stappen en gewoon iemand belangeloos helpen. Gewoon uit medemenselijkheid en vriendelijkheid. Om het even wat: je kan het grasmaaien bij de buren, een zwerver een kop koffie aanbieden, een e-mail sturen naar een uit het oog verloren vriend(in), een goed doel sponsoren. Het gaat er op Wees een Engel Dag er om dat je voor één dag je een barmhartige engel bent.

Leuk feitje: het woord “engel” komt van het Oudgriekse woord ággelos (Hebreeuws: מלאך; mal’ach, Arabisch: ملاك; malak, Latijn: angelus) wat boodschapper (van God) betekent. Een engel beperkt zich niet tot één godsdienst: hij/zij komt voor in het christendom, de islam, het jodendom en zoroastrisme.

Wie is Jayne Howard Feldman?

Jayne Howard Feldman is een interreligieuze predikant, Reiki Master, levenscoach en curator van Angel Heights Healing Arts Center. Buiten dat zij de inspirator is voor Be an Angel Day en Inspire Your Hart With the Arts Day (gevierd op 31 januari) is Jayne Howard Feldman ook de auteur van Commune With the Angels, Driving Under the Influence of Angels en Angels by My Side. Zoals je al zult vermoeden gaan deze boeken over engelen en wel haar ervaringen met engelen.Wil je een één op één met Jayne, ook dat is mogelijk. Klik hier voor haar website.

Wees een engel, steun *Team Gina*

Team Gina is vorig jaar ontstaan doordat ik (MS-patiënte sinds 2003 en vrouw achter dagenvanhetjaar.nl) het idee oppakte om mee te doen aan MS Motion, hét hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds. MS Motion is een sponsorloop waarbij geld opgehaald wordt voor de nog steeds ongeneeslijke ziekte MS. Hardlopen gaat niet meer maar wandelen dus wel en dan kies ik logischerwijs de afstand die voor de grootste uitdaging is……de 10 kilometer!

Op 9 september begin ik samen met mijn teamleden rond 11.45 aan de 10 kilometer sponsorwandeling (locatie: Park Vliegbasis Soesterberg). En wat zou het geweldig zijn als in mijn jubileumjaar (15 jaar MS) en het jubileumjaar  van MS Motion (5 jaar) wij minimaal het streefbedrag van € 750,- voor *Team Gina* ophalen.

Ook al is € 750, maar een druppel op de gloeiende plaat meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar zo’n 800 mensen bij. Maak meer onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte MS mogelijk en wordt een engel voor *Team Gina*.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.