afbeelding versterkt wereld fetish dag

21 januari – Wereld Fetish Dag | Women’s March Global | Internationale Joggingbroek Dag | Internationale Playdate Dag | Wereld Knuffeldag | Rode Eekhoorn Waarderingsdag | Dag van Taal, Kunsten & Cultuur

Wereld Fetish Dag

Wat is het eerste woord dat bij jou opkomt als je het woord fetisj of fetish ziet staan? Bij mij is dat latex, niet dat ik zelf een latex stoeipakje in een la heb liggen hoor. Maar goed, tijd voor een leuke quizvraag: hoeveel soorten fetisjen zijn er? Antwoord: dat zijn er meer dan 500 verschillende fetisjen! De meest bekende vormen van seksueel fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

  • leerfetisjisme
  • rubberfetisjisme
  • voetfetisjisme
  • sneakerfetisjisme
  • nattekledingfetisjisme (wetlook)
  • luierfetisjisme
  • gipsfetisjisme
  • wolfetisjisme

Dan zijn er, in mijn ogen, nog een paar hele onsmakelijke fetisjen. Denk bijvoorbeeld aan een poepfetisj of gebruikte slipjes fetisj. Zolang niemand (mensen en zeker dieren!) er last van heeft kan het me niet echt boeien waar iemand seksueel opgewonden van raakt. Maar vraag me niet of je me voeten mag likken!

Welke kleur kledingstuk draag jij op Wereld Fetish Dag?

Perverts Wear Purple. De één vindt deze slogan misplaats de ander vindt het prima om als een pervert (viezerik volgens Google Translate) gezien te worden. Mensen die tot de BDSM-gemeenschap behoren spreken elkaar soms ook liefkozend aan met pervert , heb ik via via gehoord natuurlijk. Ik kan me goed voorstellen dat niemand het echt leuk vind om het etiketje pervert op geplakt te krijgen.

Op Wereld Fetish Dag draag je tenminste één paars gekleurd kledingstuk om uit te dragen dat het oké is om een fetisj te hebben, dat het oké is om er van te genieten. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. BDSM betekent Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M)

6e editie Women’s March Global

Een dag na de inauguratie van Donald Trump in (21 januari 2017) werd als tegengeluid de eerste Woman’s March protestmars in Washington DC georganiseerd. Wereldwijd trokken miljoenen vrouwen en medestanders de straat op, vrouwen die zichzelf nooit eerder feministes of vrouwenrechtenverdedigers hadden genoemd. Met een narcistische vrouwonvriendelijke homofoob als president van VS weet je dat het tijd is om actie te ondernemen. De Women’s March Global groeide uit tot een wereldwijde protestactie tégen haat, intolerantie en geweld en vóór wereldwijde solidariteit, voor mensenrechten in het algemeen en gelijke rechten in het bijzonder. Jaarlijks werden deze protestmarsen georganiseerd tot aan vorig jaar. Toen gooide de pandemie roet in het eten.

Women’s March Nederland

Of Women’s March Nederland dit jaar doorgaat, weet ik niet. Op de website van Stichting WMNL, de organisatie achter de Nederlandse Women’s March, kan ik niet de juiste informatie hierover vinden. Of er nu wel of niet iets landelijks wordt georganiseerd, je kunt altijd op kleinere schaal je steentje bijdrage. Door bijvoorbeeld een foto van jezelf te maken (individueel of als groep) met je armen gekruist boven je hoofd en deze op social media te plaatsen met de hashtag #WeWontBackDown.

Je kunt vandaag ook gaan spelen en knuffelen in je joggingbroek

Internationale Playdate Dag
Wereld Knuffeldag
Internationale Joggingbroek Dag
Rode Eekhoorn Waarderingsdag
Dag van Taal, Kunsten & Cultuur (→ afgelast, verplaatst naar 2023)

Deel dit bericht