21 december – Sint Thomasluiden | Dag van de Korte Film | Wereld Orgasme Dag

Sint Thomasluiden

Op de naamdag van de heilige (ongelovige) Thomas vindt al sinds de 18e eeuw jaarlijks van 21 tot en met 31 december een bijzonder oud volksgebruik om boze geesten te verjagen plaats, het zogenaamde “ Sint Thomasluiden ”. Iedereen kon in deze periode naar het kerkhof gaan om in de klokkenstoel de klok te luiden. Klokkenluiders losten elkaar af zodat de klok non-stop kon blijven luiden. Vroeger was dit in grote delen van Friesland erg populair, nu wordt deze traditie alleen nog in Katlijk en Oudehorne (gemeente Heerenveen) gehouden.

Europese Dag van de Korte Film

In veertien Europese landen wordt op de kortste dag van het jaar de Dag van de Korte Film georganiseerd. Een evenement dat wordt gehouden om meer aandacht te genereren voor de korte film. In Nederland kun je tot en met 27 december in meer dan 30 filmhuizen terecht om deze dag te vieren. Naast het programma van Nederlandse korte films is er ook een speciaal programma voor kinderen vanaf vier jaar. Hiervoor zijn korte animatiefilms uit heel Europa geselecteerd. Klik hier voor een locatie en meer informatie.

Wereld Orgasme Dag

Er is een feestdag in december die al het aankomend leed van het verplichte gourmetten met de Kerstdagen doet verzachten: Wereld Orgasme Dag. De initiatiefnemers van deze dag geloven dat het massaal en tegelijkertijd hebben van een orgasme bijdraagt aan een toename van positieve energie in het energieveld van de aarde. Een collectief orgasme zou zelfs bijdragen aan de wereldvrede. Het zou meer effect hebben dan bidden. O ja, het moet natuurlijk wel synchroon gebeuren.

Hoe laat moet je aan de bak?

Je hoeft dit jaar de wekker niet te zetten maar tis niet te hopen dat je in de file terecht komt want om 17.28 begint de winterzonnewende in Nederland en België. Wees dus op tijd thuis want het is wel belangrijk om op de juiste tijd klaar te komen anders gaat het hele idee achter het bereiken van wereldvrede door simultaan orgasmeren naar de filistijnen.

Als het dan toch moet….

Het hebben van een orgasme, is niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor je.

  • het houdt je vrouwelijke lichaamsdelen gezond
  • het werkt pijn verlichtend
  • het beschermt je hart
  • het helpt je beter slapen
  • het houdt je in vorm en helpt je afvallen
  • het zorgt voor een beter doorbloeding

Ik zie menigeen, die dit stukje leest al in zijn/haar handen wrijven want deze voordelen kunnen (mis)gebruikt worden wanneer de partner zegt geen zin te hebben. Dan kun je als volgt te wek gaan:
“Maar schat, denk nou eens aan al die voordelen. Je zegt dat je hoofdpijn hebt maar een orgasme is pijn verlichtend, een orgasme werkt zelfs beter dan een paracetamolletje hoor. En je zegt dat je zo slecht slaapt de laatste tijd, wist je dat je na een orgasme juist beter kunt slapen? Kom lieverd we gaan samen naar een hoogtepunt werken zodat jij hoofdpijn vrij goed kan slapen. Ik offer me wel op”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.