21 april – Koningsspelen | Internationale Dag van de Stilte | Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie | Week van de Zee

5e Koningsspelen 2017

Bijna 1,2 miljoen kinderen afkomstig van meer dan 5.000 scholen uit het primaire onderwijs, waaronder ook scholen uit het Caribisch gebied en overige delen van de wereld, doen dit jaar mee aan de jubileumeditie van de Koningsspelen. De dag begint met een feestelijk Koningsontbijtje en daarna worden de spieren los gegooid met een dansje op het warming-up lied “Okidoki” van Kinderen voor Kinderen. Als de spieren warm genoeg zijn kunnen de Koningsspelen beginnen. Wist je trouwens dat de Koningsspelen worden georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima openen de Koningsspelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel, gemeente Meierijstad.

Internationale Dag van de Stilte

Sinds 1996 valt op de derde vrijdag in april de International Day of Silence. Pas sinds 2014 is het ook de dag in Nederland dat leerlingen (middelbare scholen en mbo’s) stil zijn om aandacht te vragen voor de gevolgen van pesten. Het is een dag waarop pesten bespreekbaar wordt gemaakt.

Leerlingen die hun mond houden delen visitekaartjes uit met de tekst: “Jongeren die gepest of buitengesloten worden om wie ze zijn hoor je niet vaak, omdat ze bang zijn voor meer pesterijen. Door vandaag mijn mond te houden sta ik stil bij de gevolgen van pesten.”

Van 00.00 tot 12.00 uur houden de leerlingen hun mond, daarna gaan scholieren die zich hebben aangesloten bij Gay-Straight Alliance of Gender and Sexuality Alliance met hun medeleerlingen het gesprek aan over pesten. Er worden afspraken gemaakt met medescholieren, docenten en de schoolleiding over pesten en het anti-pestbeleid.

Maak pesten bespreekbaak en kom op voor iemand die gepest wordt. Leg je smartphone aan de kant als je ziet of hoort dat iemand wordt gepest. Pesten is onacceptabel!

Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie

Sinds gisteren staat voortaan op 21 april de Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie als een door de VN officieel erkende internationale themadag op de kalender. Er is zelfs een hele Week van de Creativiteit en Innovatie, deze duurt van van 15 tot 21 april. Op nieuwe manieren problemen op lossen is overigens het doel van World Creativity and Innovation Week (WCIW) en de World Creativity and Innovation Day (WCID). In meer dan 50 landen wordt vandaag extra aandacht geschonken aan creativiteit en innovatie.

Week van de Zee 2017 van 21 april tot 7 mei

Sinds 2006 organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met diverse kustgemeenten en tal van organisaties de Week van de Zee. Het doel achter Week van de Zee is om mensen de uniekheid van de natuur van de kust te laten ervaren en te laten beleven. Alle kustgemeentes doen hier aan mee door bijvoorbeeld workshops en wandelingen te organiseren. Kijk voor meer info op weekvandezee.be.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.