afbeelding versterkt dag van de examenleerlingen

21 april – Dag van de Examenleerling | Wereld Creativiteit en Innovatie Dag | Dag van de Mediastages | Buitenspeeldag (BE) | Wereldvismigratiedag

1e editie Dag van de Examenleerling

Dit jaar vieren we op initiatief van Onlineslagen voor de eerste keer Dag van de Examenleerling. Het wordt als het aan hen ligt een jaarlijks terugkerende dag die op de derde woensdag van april zal vallen. Waarom is Dag van de Examenleerling in het leven geroepen? En waarom op de derde woensdag van april? Laten we met vraag 1 beginnen. Het doel van Dag van de Examenleerling is om examenleerlingen in het zonnetje zetten. Dit jaar gooien we er zelfs een virtueel schouderklopje tegenaan. Want laten we eerlijk zijn. Het examenjaar 2020/2021 was wel een beetje raar jaar.

Covid-19 maakte er een raar examenjaar van

Laat dit nou ook net het thema zijn: Raar Examenjaar (#RaarExamenjaar). Dan komen we bij vraag 2. Er is gekozen voor de derde woensdag omdat deze woensdag precies in de laatste lesweek van de examenleerlingen valt. Daarna gaan zij zich thuis voorbereiden op hun examen. Dat is in een normaal jaar. Dit jaar was door de covid-19-pandemie alles anders; onderwijs op afstand, veel onzekerheid en geen examenstunt, examenreis of eindgala. Hopelijk wordt het schooljaar 2021/2022 een normaal jaar voor de examenleerling. Dat brengt me bij het volgende. Volgend jaar valt de dag op 20 april 2022.

Onlineslagen maakt van de Examenleerling een Examenheld

Lieve Examenheld

Raar
Dat was jouw examenjaar

We zien jou en hoe je strijdt
Ondanks alle veranderingen en onzekerheid

We laten je niet staan, daar in de kou
Maar schijnen vandaag een zonnetje op jou

Nog heel even maar
Dan is het klaar

Bijzonder raar
Dat was jouw examenjaar

Liefs

Wereld Creativiteit en Innovatie Dag

Dit jaar is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het internationale jaar van de creatieve economie voor duurzame ontwikkeling. Dit in acht nemende en het feit van een jaar van lockdowns door covid-19 is er geen beter moment om de creatieve economie te waarderen. Volgens de waarnemend secretaris-generaal van UNCTAD, dat is één van de organisatoren, is de creatieve industrie cruciaal voor duurzame ontwikkeling. Ze stimuleren innovatie en diversificatie, zijn een belangrijke factor in de snelgroeiende dienstensector, ondersteunen ondernemerschap en dragen bij aan culturele diversiteit.

Op WCID word je uitgenodigd om het idee te omarmen dat innovatie essentieel is om het economische potentieel van landen te benutten. Innovatie, creativiteit en ondernemerschap kunnen een nieuwe impuls geven aan economische groei en werkgelegenheid. Het biedt meer kansen voor iedereen. Het kan oplossingen aanreiken voor enkele van de meest urgente problemen, zoals het uitbannen van armoede en het uitbannen van honger.

Onderstaande dagen zijn afgelast of hebben een andere invulling gekregen:

Deel dit bericht