afbeelding versterkt dag van het geluk

20 maart – Internationale Dag van het Geluk | Nationale Vriendinnendag | Landelijke Opschoondag | Wereld Vleesvrije Dag | Internationale Dag van het Frans | Wereld Kikkerdag | Internationale Dag van de Astrologie | Internationale Dag van de Mondgezondheid | Wereldhuismussendag | Wereldtheaterdag voor Kinderen en Jongeren | Wereldverteldag | Opening Keukenhof

Internationale Dag van het Geluk

Internationale Dag van het Geluk is een dag die in het teken staat van het fundamenteel recht, en het belang van, op geluk voor iedereen. International Day of Happiness werd in 2013 voor de eerste keer georganiseerd door de Verenigde Naties. Met deze dag erkennen zij de behoefte aan een meer inclusieve, rechtvaardige en evenwichtige benadering van economische groei die duurzame ontwikkeling, uitroeiing van armoede, geluk en het welzijn van alle volkeren bevordert. Er is één land op de wereld die geluk zeer serieus neemt. Dat is Bhutan. Een land dat sinds het begin van de jaren zeventig het Bruto Nationaal Geluk belangrijker vindt dan het Bruto Nationaal Product.

In 2015 lanceerde de VN 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen).
De doelstellingen zijn gericht op het beëindigen van armoede, het verminderen van ongelijkheid en het beschermen van onze planeet – drie belangrijke aspecten die leiden tot welzijn en geluk.

World Happiness Report op Internationale Dag van het Geluk

Door de covid-19-pandelmie was het World Happiness Report dit jaar lastiger samen te stellen dan alle voorgaande 8 edities. Wat was het effect van de gevolgen van de pandemie op het welzijn van mensen. Van alle factoren die verantwoordelijk zijn voor het geluksgevoel, speelden nu de covid-19-sterftecijfers mee, maar ook het vertrouwen van mensen in elkaar en hun regeringen. Met dit in het achterhoofd is het volgens de onderzoekers geen verrassing dat Finland opnieuw de eerste plaats inneemt als het gelukkigste land van de wereld. Waarom geen verrassing? Omdat Finland altijd hoog scoort op het onderdeel wederzijds vertrouwen. Volgens de onderzoekers hebben de inwoners van Nederland ook veel vertrouwen in elkaar. En dat resulteert in een mooie vijfde plek in het World Happiness Report.

Top 5 gelukkigste landen in 2021

  1. Finland
  2. Denemarken
  3. Zwitserland
  4. IJsland
  5. Nederland

Nationale Vriendinnendag

Op nationalevriendinnendag.nl staan allerlei blogs over leuke dingen die je met je vriendinnen op vriendinnendag kunt doen. Ook tijdens de corona. Denk aan een keur aan activiteiten, van een dagje sauna tot aan een dagje weg. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je samen kunt gaan doen vandaag. Maak van de Landelijke Opschoondag een vriendinnendag activiteit. Alleen maar voordelen. Lekker in beweging. Buurt verkennen. Zwerfafval verminderen. Frisse lenteneus halen. Qualitytime met je BFF.

Landelijke Opschoondag

Met een opgeruimd gevoel de lente in? Dat kan op 20 maart, de Landelijke Opschoondag! Op de Landelijke Opschoondag gaan duizenden vrijwilligers de straat op om de strijd aan te gaan met het zwerfafval. Zwerfafval dat we zelf veroorzaken. Waarom is er geen respect voor de natuur? Het is zo’n kleine moeite om je afval in een afvalbak te gooien of mee naar huis te nemen. Al jaren erger ik me aan het zwerfafval. En afgelopen november was ik het zat. Samen met buurtgenoot Richard Kemner richtten wij de Troep Troopers Tongelre op. Intussen trekken we met bijna 15 vrijwilligers elke 2e zaterdag van de maand de wijk in om zwerfaval op te ruimen. Deze maand stappen we af van onze vaste zaterdag. Dit jaar hebben we onze medewerking verleent aan de Tongelrese Opschoondag. En die is vandaag! De Troep Troopers Tongelre hebben nog 10 grijpers over. Dus woon je in Eindhoven dan kun je je tussen 10:00 – 14:00 melden bij Activiteitencentrum Orka.

Natuurlijk houden wij rekening met de huidige veiligheidsadviezen van het RIVM (zoals 1,5 meter afstand houden en desinfecteren) en de op dit moment geldende COVID-19 maatregelen.

Het is dringen op de “dagen van” kalender op 20 maart:

Deze topics hebben vanwege covid-19 hun programmering aangepast

Deel dit bericht