2 oktober – Nationale Snipperdag | Grote Wetenschapsdag | Kinderboekenweek | Werelddag voor Boerderijdieren | Dag van de Geweldloosheid | Schoolbibliotheek Maand

12e editie Nationale Snipperdag

Nee, je wordt op Nationale Snipperdag niet aangespoord om een snipperdag op te nemen. Je wordt aangemoedigd om te gaan versnipperen. Hoe dan? Op Nationale Snipperdag kunnen bedrijven, gemeenten en particulieren hun vertrouwelijke documenten inleveren bij één van de vestigingen van Reisswolf en bij alle Office Centre vestigingen.

Ze worden daarna gratis vernietigd. Reisswolf is de Europese marktleider op het gebied van onder andere archiefvernietiging en datavernietiging. Dus de vertrouwelijke documenten zijn in goede en tevens duurzame handen.

Elk jaar een ander goed doel

Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die vandaag wordt aangeleverd zal Reisswolf dit jaar een bedrag doneren aan Stichting Jarige Job. In ons rijke Nederland kan door geldgebrek niet ieder gezin de verjaardag van de kinderen vieren. Stichting Jarige Job zorgt er voor dat die ruim 60.000 kinderen een verjaardagsbox ter waarde van €35,- krijgen zodat ze wel hun verjaardag kunnen vieren.

Grote Wetenschapsdag

Op de Grote Wetenschapsdag krijgen de groepen 5 t/m 8 van de basisschool de kans om een hele ochtend kennis te maken met wetenschap en technologie in de klas. Elk jaar is er een ander thema en het thema van 2019 is: dierensmokkel. De kinderen gaan op zoek naar het wie, wat, waar, waarom en hoe van dierensmokkel en de schadelijke gevolgen daarvan. De Grote Wetenschapsdag valt altijd midden in de Week van de Biologie.

Kinderboekenweek

Tijdens de alweer 65e editie van de Kinderboekenweek staan voertuigen centraal, “Reis mee!” is het thema. Net zoals bij de Boekenweek wordt tijdens de Kinderboekenweek een geschenkboek weggegeven.

Nou ja weggeven, je moet eerst tenminste voor € 10,- aan kinderboeken in de boekwinkel hebben gekocht en dan krijg je het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden mee naar huis. Dit jaar is het boek geschreven door Anna Woltz. Het Prentenboek is door André Kuipers geschreven; illustraties van Natascha Stenvert.

Wie dit jaar de Gouden Griffel en Gouden Penseel hebben gewonnen was nog niet bekend toen ik deze blog schreef. De Zilveren Griffels, Zilveren Penselen en de Vlag en Wimpels zijn tijdens de Midzomerkinderboekenborrel (19 juni 2019) bekend gemaakt. Klik hier voor het overzicht.

Welke internationale dagen staan vandaag op de kalender?

Deel dit bericht