2 januari – Dag van je Ex | “Wie is de Mol?”

Dag van de Ex

Tjonge, zelfs een Dag van je Ex. Weet niet hoeveel mensen hierop zitten te wachten, ik in ieder geval niet. Het ontstaan van deze dag verzacht enigszins mijn weerstand er tegen. Het verhaal hier achter is dat een journalist van het NRC Handelsblad zelf wilde ontdekken hoe makkelijk je een “dag van” in het leven kan roepen.

We kunnen concluderen dat je met de juiste kruiwagen(s) zo’n dag heel makkelijk landelijke bekendheid kan geven. Zo makkelijk zelfs dat het meteen opgenomen word op een “dagen van” overzichtspagina. Goed ik wil geen spelbreker zijn dus daar is tie dan: Dag van je Ex!

Hoelang duurt een huwelijk?

De cijfers over het aantal scheidingen van het afgelopen jaar zijn nog niet verwerkt bij het CBS. De cijfers die ik nu noem zijn de cijfers uit 2014 en zijn afkomstig van het CBS.

In 2014 trouwden ruim 65.000 mensen en in datzelfde jaar was het aantal echtscheidingen ruim 35.000. Een opvallend feitje is dat de ontbonden huwelijken gemiddeld bijna 15 jaar stand hebben gehouden. Ook de gemiddelde leeftijd waarop mensen besluiten uit elkaar te gaan is gestegen. Bij de mannen is dat nu gemiddeld 46 jaar en bij de vrouwen 43 jaar.

Niet alleen het aantal ontbonden huwelijken is toegenomen. Het aantal mensen met een geregistreerde partnerschap dat besloot uit elkaar te gaan kwam uit op 1.800. Daar staat tegen over dat er ruim 10.000 nieuwe geregistreerde partnerschappen bij zijn gekomen.

Je hoeft echt geen wiskundeknobbel te hebben om te zien dat het slagingspercentage van een huwelijk niet rooskleurig is.

Start “Wie is de Mol?”

Eindelijk begint het! Vanavond is de eerste aflevering, het begint om 20.30 op NPO 1! Woensdagavond was er nog een special op tv waarin werd teruggekeken naar “Wie is de Mol?” van de afgelopen jaren én werd met de nieuwe kandidaten vooruitgeblikt op het komende seizoen.  Gaat het me lukken om de Mol van 2016 te raden?

De deelnemers van 2016 zijn:

Ben je een echte molloot dan mag de widm-app natuurlijk niet ontbreken op je telefoon. Verkrijgbaar in de Appstore en GooglePlay. Goede jacht!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.