2 januari – Dag van de Personal Trainer | Dag van je Ex

Dag van de Personal Trainer

Hoe je Dag van de Personal Trainer viert? Door iets onbetaalbaar te doen, je zegt simpelweg “dankjewel”. Want elk jaar is het hetzelfde liedje aan het begin van weer een nieuw kalenderjaar, de sportscholen worden overspoeld met mensen met goede voornemens. Ze willen dit jaar écht allemaal die overtollige kilo’s kwijtraken en een sixpack kweken. Ze willen allemaal strak de zomer in. Door dit vaak kortstondige enthousiasme draait de personal trainer zo aan het begin van het jaar veel overuren en niet alleen omdat hij/zij mensen begeleidt op weg naar hun doelen. Want voordat je aan de slag gaat stelt de personal trainer, aan de hand van je persoonlijke doelen en fitheid, een veilig en effectief trainingsprogramma voor jou samen. Hij/zij is je persoonlijke motivator en inspirator, iemand bij wie je terecht kan met al je vragen en problemen. Een soort Dr. Phill dus maar dan actief in de sportschool.

Dag van je Ex

Weet niet hoeveel mensen op de Dag van je Ex zitten te wachten, ik in ieder geval niet. Niet omdat ik mijn ex haat hoor, vind het gewoon een beetje aparte dag. Het ontstaan van deze dag verzacht enigszins mijn weerstand er tegen. Het verhaal hier achter is dat een journalist van het NRC Handelsblad zelf wilde ontdekken hoe makkelijk je een “dag van” in het leven kan roepen. We mogen concluderen dat je met de juiste kruiwagen(s) zo’n dag heel makkelijk landelijke bekendheid kan geven. Zo makkelijk zelfs dat het meteen opgenomen wordt op een “dagen van” overzichtspagina. Goed ik wil geen spelbreker zijn dus daar is tie dan: Dag van je Ex!

Hoelang duurt een huwelijk gemiddeld?

De cijfers over het aantal scheidingen van het  jaar 2017 zijn nog niet allemaal verwerkt bij het CBS. De cijfers die ik nu noem gaan over 2016 en zijn afkomstig van het CBS. Als je trouwplannen hebt dit jaar wees dan wel voorbereid op een gemiddeld huwelijksduur van 15 jaar. Dus dat samen oud worden kun je wel vergeten, of je moet pas op je 65ste trouwen dan maak je nog een goede kans dat je de 15 jaar haalt voordat de één of de ánder het loodje legt.

Huwelijksontbinding; door echtscheiding en door overlijden*

In 2016 zijn 65.249 officiële verbintenissen (huwelijken en geregistreerde partnerschappen) gesloten, dat zijn er 941 meer dan 2015. De cijfers zijn onderverdeeld in 49.543 huwelijken en 15.706 totaal gesloten partnerschapsregistraties. Hoeveel van die huwelijken slagen?

Aantal echtscheidingen totaal 33 414
Echtscheidingen per 1 000 inwoners per 1.000 inwoners 1,96
Echtscheidingen per 1 000 echtparen per 1.000 echtparen 9,9
Gemiddelde huwelijksduur bij echtscheidingen jaar 15
Totaal echtscheidingspercentage % 39,1
Gemiddelde leeftijd mannen jaar 47,3
Gemiddelde leeftijd vrouwen jaar 44

*(bron: CBS)

Mocht je trouwplannen hebben voor dit jaar dan wil ik je niet ontmoedigen maar als je bovenstaande tabel met het aantal echtscheidingen hebt gezien en je kijkt naar het aantal officiële aangegane verbintenissen dan hoef je géén wiskundeknobbel te hebben om te zien dat de slagingskans niet super groot is. Ook al is de slagingskans niet groot, wees niet bevreesd en stap gewoon in de huwelijksboot.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.