2 april – Rokjesdagloop | Kom in de Kas | Internationale Kinderboekendag | Wereld Autisme Bewustwordingsdag

6de editie van de Sky Radio Rokjesdagloop

Het is weer tijd voor de Rokjesdagloop, vanaf 11.00 rennen door de straten van Amsterdam honderden vrouwen voor het goede doel in een rokje. Maar vergis je niet, het zijn niet alleen vrouwen die rennen en rokken dragen tijdens de Sky Radio Rokjesdagloop. Kinderen rennen de Kidsrun en mindervaliden (met of zonder begeleiding) kunnen een wandeltocht maken van 5, 10 of 15 km. Het goede doel van de Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS is voor de vierde keer Stichting MS Research. En dit goede doel ligt me na aan het hart!

40e editie Kom in de Kas

Vandaag de laatste dag van het publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw “Kom in de Kas”. Vorig jaar openden bijna 200 enthousiaste glastuinbouwondernemers hun deuren om 205.000 nieuwsgierige mensen te verwelkomen in hun bedrijf. Dit jaar zullen weer zo’n 200 glastuinders hun deuren open zetten en laten zien dat de tuinbouw een van de meest innovatieve sectoren van Nederland is. Klik hier voor een overzicht van deelnemende glastuinders.

Internationale Kinderboekendag

Sinds 1967 wordt op de geboortedag van de Deense schrijver Hans Christian Andersen de Internationale Dag van het Kinderboek gevierd met als doel de liefde voor het lezen te bevorderen en aandacht te vragen voor kinderboeken. Misschien dat de naam Hans Christian Andersen je niet meteen iets zegt maar zijn sprookjes ken je echt wel. Je vader of moeder heeft vast weleens het sprookje van de kleine zeemeermin, de prinses op de erwt of het lelijke eendje

Laten we groeien met boeken!

Internationale Kinderboekendag wordt georganiseerd door International Board on Books for Young people (IBBY). Deze organisatie werd in 1953 opgericht door de Duitse journaliste Jella Lepman en is nu uitgegroeid tot een organisatie die in meer dan vijfenzestig landen actief is. Alle deze landen hebben een nationale sectie en elk jaar is er een IBBY-sectie die een auteur en illustrator vragen om iets te schrijven/illustreren specifiek voor de Internationale Kinderboekendag. Dit jaar was dat de Russische IBBY-sectie. Zij kozen het thema: Let us grow with the book!

Wereld Autisme Bewustwordingsdag

Op deze UN World Autism Awareness Day staat het thema: “Op weg naar autonomie en zelfbeschikking”, centraal. Met andere woorden: laat mensen met autisme zélf bepalen hoe hun leven er uitziet en behandel ze als volwaardige deelnemers aan onze maatschappij!

Mensen met een handicap hebben het recht op keuzevrijheid, zelfbeschikking en een eigen verantwoordelijkheid. Dat staat ook zo in het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap beschreven. Het verdrag bepaalt verder dat mensen met een beperking de regie over hun eigen leven hebben op het gebied van wonen, scholing, vervoer, werk, zorg en een aantal andere terreinen. Tis maar dat je het weet.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.