1 april – Dag van de Grap | Autismeweek | World Pillow Fight Day op de Dam | Internationale Frivolitédag

1 april: Dag van de Grap

Ben jij zo’n goedgelovig naïef typetje die in elke 1 april grap trapt? Ik val helaas wel in die categorie en om me voor te bereiden op vandaag heb ik gister me grondig voorbereid om niet in elke 1 april grap te trappen. Alle krantenberichten onder de loep genomen, internet afgestruind om maar niet in ieder nieuwsbericht te trappen. Heb me ook voor vandaag voorgenomen om elke bericht te wantrouwen.

Top 5  uit de categorie “geleufde gij da? eg nie!”

8e NVA Autismeweek 2017

Van 1 tot en met 8 april wordt de Autismeweek 2017 gehouden. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land en worden er diverse activiteiten georganiseerd. De week valt altijd op of rond 2 april; Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day). WAD geldt als dé dag waarop het autismespectrumstoornis (ASS) wereldwijd in het zonnetje wordt gezet.

Thema 2017: Jong & AUT

Het thema gaat over het belang van autisme tijdig (h)erkennen. Het is belangrijk om al op jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme stimuleren. Mensen van zeventig jaar of ouder zijn opgegroeid in een tijd waarin de diagnose autismespectrumstoornissen niet of nauwelijks gesteld werd. Autisme werd pas voor het eerst in 1943 beschreven door Leo Kanner. Een jaar later beschreef Hans Asperger de naar hem vernoemde stoornis. Veel ouderen hebben daarom pas op een zeer late leeftijd een diagnose gekregen. Geheel terecht dat de Autismeweek ook stilstaat bij de ouderen.

Kussengevecht

Vandaag gaan we elkaar voor rot slaan, met kussens dan wel; dat is het motto op International Pillow Fight Day. Een kussengevecht evenement waaraan wereldwijd tienduizenden mensen aan meedoen in meer dan 100 steden. Ook in Nederland zullen er aan moeten geloven, in Amsterdam wordt er op de Dam een kussengevecht georganiseerd. Klik hier voor meer info.

Internationale Frivolitédag

Wanneer de eerste Internationale Frivolitédag (International Tatting Day) werd gehouden valt niet meer te achterhalen, wel heb ik ergens gelezen dat het misschien wel tussen de 4 en 44 jaar geleden kan zijn geweest. Heb je ook niks aan aan deze informatie. 😉

Goed, maar wat wordt er dan gevierd op Frivolitédag en hoe doen we dat dan? Wat is überhaupt frivolité? Laat ik met de laatste vraag beginnen.

Wat is frivolité?

Frivolité is de naam van een handwerktechniek. Er wordt over het algemeen aangenomen dat zeelui en vissers aan de basis staan van frivolité. Zij maakten tijdens hun lange zeereizen decoratieve touwwerk voor hun vriendinnen of vrouwen. De (handwerk)techniek die zij gebruikten vertoont een opvallende gelijkenis met frivolité. Het eindresultaat van een frivolitéwerkje lijkt veel op kantkloswerk. Het grootste verschil tussen frivolitékant en kantkloswerk is dat frivolitékant geknoopt is terwijl kloskant gevlochten en geweven kant is.

Hoe vier je Frivolitédag?

Vandaag wordt frivolité onder de aandacht gebracht en gepromoot Mocht je toevallig iets in je klerenkast hebben hangen wat het eindresultaat is van je frivolité werk, trek dit aan op deze Internationale Frivolitédag want een betere manier om het te promoten is er niet!

Een groot voordeel van frivolité is dat je het ook liggend kan doen, ideaal voor als je bedlegerig bent.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.