19 maart – Loslaatdag | Dag van de Klant | Vriendinnendag | Compostdag | Earth Hour | Opschoondag

Landelijke Loslaatdag

Vandaag vindt de vierde Landelijke Loslaatdag plaats en heeft als thema “ Loslaten geeft ruimte” meegekregen. Loslaten kun je op verschillende manieren invullen, je kunt ruimte door spullen en taken los te laten maar ook je vastgeroeste overtuigingen loslaten en al die ideeën die in je hoofd zitten. Je zult zien als je de eerste stap tot “opruimen” inzet dat je licht, lucht en ruimte er voor terug krijgt.

In een aantal steden worden op Loslaatdag activiteiten georganiseerd, klik hier en je komt in het overzicht terecht.

Internationale Dag van de Klant

Deze internationale dag is bedacht door Russische en Litouwse zakenmensen en werd in 2010 voor de eerste keer gevierd. Het principe van deze dag is eenvoudig: zet je klanten met een warme glimlach en een kleine attentie (of kortingen) in het zonnetje, op deze manier toon je je dankbaarheid aan de klant.

In België is Dag van de Klant een begrip, alleen wordt deze dag op een andere datum gevierd namelijk op 24 september. Dit jaar wordt het al voor de 29ste keer gevierd!

En Nederland?

Als het vandaag al gevierd wordt dan wordt er weinig ruchtbaarheid aangegeven. Toch jammer, het is een unieke gelegenheid om klanten naar de fysieke winkels “te lokken”. Het Zeeuwse Sluis daarentegen pakt wel groots uit, niet vandaag maar volgende week zaterdag.

Wat ga jij doen op Vriendinnendag?

De commercie heeft ook Vriendinnendag ontdekt en komt met allerlei aanbiedingen. Er is een keur aan activiteiten, van een dagje sauna tot aan een dagje weg. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je samen kunt gaan doen vandaag. Je kunt natuurlijk samen gaan uiteten of naar de bios.

Maar een keertje wat anders is toch ook leuk? Daarom ben ik ben op zoek gegaan naar aparte Vriendinnendag uitjes en ben tijdens mijn speurtocht op de geweldige website www.1001activiteiten.nl terecht gekomen. Als je hier niet kan slagen voor een vriendinnendag uitje dan weet ik het niet meer. 😉

Landelijke Compostdag

Voor de tiende keer kan je op de Landelijke Compostdag gratis compost ophalen bij diverse locaties, klik hier voor het overzicht. Al jarenlang een mooie actie om ons, de burgers, te bedanken voor weer een jaar lang trouw gft-afval en groenafval te scheiden.

Als je een aanhangwagen vol komt halen vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen anders wordt het toch nog een duur dagje.

Earth Hour

Vanavond doven ondermeer 350 bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Empire State Building, Taipei 101, het Sydney Opera House en het Vredespaleis in Den Haag tegelijkertijd voor een uur hun lichten. Eigenlijk worden we allemaal opgeroepen om vanavond van 20.30 tot 21.30 de lichten uit te doen.

De cynici onder ons zullen zeggen dat dit een druppel op een gloeiende plaat is maar ik zeg maar zo, alle kleine beetjes helpen!

Landelijke Opschoondag

Kijk het is natuurlijk een utopie om te geloven dat je 50 miljoen kilo zwerfafval op één dag kunt opruimen maar ook hier geldt: alleen kleine beetjes helpen!

Weet je wat nog beter helpt? Gewoon geen afval op de grond gooien of dumpen in de natuur!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.