19 januari – Blue Monday

Beluister blog

Vandaag wordt, sinds 2005, Blue Monday genoemd, dé deprimaandag. Waarom? Omdat vandaag de meest deprimerende dag van het jaar is volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall.
Of is het allemaal flauwekul?

Hoe kwam de Britse psycholoog aan Blue Monday?

Volgens een wetenschappelijke ingewikkelde formule, bedacht door Arnall, is berekend dat vandaag de meeste mensen zich depri voelen vanwege bijvoorbeeld het slechte weer, dat de zomervakantie nog zo ver weg is, het niet kunnen volhouden van de goede voornemens en vooral door alle rekeningen die begin deze maand op de deurmat ploften en nog zullen ploffen. Dat was de reden om deze dag tot Blue Monday uit te roepen. Helaas voor Arnall waren zijn academische collegas hier totaal niet mee eens en hadden bergen met kritiek op zijn conclusie. Maar dankzij de grote aandacht die de media hieraan schonk en schenkt zijn we blijkbaar vandaag dus met z’n alle depri.

Ik doe hier niet aan mee, ik zoek wel mijn eigen dag om depri te zijn. Dat kan net zo makkelijk op woensdag als op vrijdag wezen. Maakt mij niets uit. Het zijn de omstandigheden en de toevallige factoren die mij depri kunnen maken zoals vermoeidheid of pijn of de welbekende blauwe enveloppe. Dus mensen, laat je niet gek maken en ga deze dag postief beginnen!

En weet je wat ik ga doen? Ik zet lekker Radio 2 op en ga luisteren naar muziek met een positief geluid. Want Radio 2 zal vanaf 04.00 alleen nog maar Feel Good nummers draaien zoals Summer Of ’69 van Bryan Adams en Alles is Liefde van Blof.
Als het aan mij ligt mogen ze elk uur Happy van Pharrel draaien of Papa Chico van Tony Esposito. Ik denk dat ik dit nummer als verzoeknummer ga indienen. Van welk liedje word jij vrolijk?

Ik ben zo blij zo blij dat mijn neus van voren zit en niet opzij

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.