19 december – Kerstmarkt Midden Nederland

Wat bof ik toch dat ik woon in de plaats waar de grootste kerstmarkt van midden Nederland wordt gehouden.
Ik hoef dit jaar niet een busreisje te boeken naar Dusseldorf of Keulen. Ik pak gewoon de tram en ga naar de kerstmarkt op Cityplaza in Nieuwegein! Kom maar op met die bratwurst mit sauerkraut! 😉

Kerstmarkt Midden Nederland van 18 t/m 22 december

Als je nu over de pleinen van Cityplaza ( Nieuwegein ) wandelt dan waan je je op een echte duitse kerstmarkt, overal sfeervolle stands met leuke kerst-, winter- en cadeau-artikelen. En zoals mijn moeder altijd zegt: de vreetschuren ontbreken ook niet. Het enige wat ik mis is de vrieskou en de sneeuw.

Elke dag volop activiteiten

Elke dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals gister de lampionnenoptocht bijvoorbeeld. Vandaag treedt om 20.30 Henk Wijngaard op en zijn er prachtige verlichte trucks te bewonderen maar ook de creatieve mens komt aan zijn/haar trekken.

Wat dacht je van een Workshop kerststukje maken onder begeleiding van echte bloemstylisten. De workshop is niet gratis, kost € 25,00 maar dat is dan wel inclusief alle materialen, koffie of thee met wat lekkers er bij. Reken op ongeveer anderhalf uur dat je bezig bent. Vergeet niet een snoeischaar en een mesje mee te nemen.
Voor meer informatie, klik hier.

Santa Run

Natuurlijk kan een Santa Run niet ontbreken daarom organiseert Kerstmarkt Nederland samen met De Mix Fitness aankomende zondag een uitdagende Santa Run over een mooi verlicht parcours van 5 kilometer. Het wordt een prachtig gezicht voor de toeschouwers om al die honderden Kerstmannen en Kerstvrouwen de longen uit het lijf te zien rennen om maar bij de eerste drie te finishen.

Rekken en strekken kun je vantevoren onder begeleiding van sportinstructeurs van De Mix Fitness doen. De kosten bedragen € 12,50 maar daarvoor ontvang je ook een Kerstmannenpak, een kerstmuts, een startkaart, 2 Kerstpieken ( kun je besteden op de kerstmarkt!) en steun je het goede doel Stichting Urgente Noden Nieuwegein.

Je kan alleen of als groep deelnemen aankomende zondag, start is om 16.30 uur. Wil je meedoen aan de deze hilarische Santa Run? Schrijf je hier in!

Verlichte trucks

Wie kent niet de Coca-Cola reclame met die prachtig verlichte truck? Als je altijd al zo’n truck van dichtbij hebt willen zien dan moet je vandaag naar de Kerstmarkt Midden Nederland komen.
Vanaf 16.30 staan er tientallen verlichte trucks opgesteld op het Stadsplein. En dan komt het mooiste van deze zaterdag, alle trucks gaan in colonne een route door Nieuwegein rijden.

De verwachting is dat de verlichte trucks om 20.00 weer allemaal terug zijn. Als aflsuiter zal Henk Wijngaard om 20.30 een spetterend optreden verzorgen op het plein van de Laag Raadstede.

“Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennerpas, met mijn dertig tonnen diesel ver van huis maar in mijn sas”
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.