18 september – Wereld WaterMonitorDag | Wereld Bamboedag | Nationale Fiets Telweek | Week Tegen Pesten | Week van de Loopbaan | Reflexologie Week | Week voor Doven | Week van het Basisinkomen | IPF/longfibroseweek | FH-week

Wereld WaterMonitorDag

Wereld WaterMonitorDag (WWMD) is een initiatief dat de mensen wereldwijd tracht te inspireren om de lokale waterkwaliteit te testen en om acties te ontwikkelen voor de bescherming van waterbronnen in het algemeen. Sinds 2009 is deze ene dag van testen verlengd van 22 maart (Wereld Waterdag) tot en met 31 december. Door nu bijna een heel jaar bezig te zijn met ons te laten inzien hoe belangrijk waterbronnen zijn en hoe belangrijk het is om de waterkwaliteit te controleren is WWMD omgedoopt tot de EarthEcho Water Challenge. Wil je meedoen aan de Challenge? Klik hier voor een gratis waterkwaliteitstest setje.

EarthEcho International

EarthEcho International is de stuwende kracht achter de EarthEcho Water Challenge. Deze non-profit organisatie is maakt het ook mogelijk dat wereldwijd gratis waterkwaliteitstest setjes worden verstrekt. Door middel van de EarthEcho Water Challenge is het mogeijk dat iedere burger de tools in handen krijgt die nodig zijn om de lokale waterbronnen te testen.

Jacques-Yves Cousteau

EarthEcho International is opgericht door broer en zus Philippe en Alexandra Cousteau. Zij zijn de kleinkinderen van de legendarische Franse onderzeeonderzoeker, filmer, schrijver en milieuactivist Jacques-Yves Cousteau. Hij werd vooral bekend door zijn boeken, de 115 tv-documentaires en films over de wondere wereld van het onderwaterleven.

Samen met ingenieur Émile Gagnan vond Cousteau in 1943 de aqualong uit, een zuurstoffles met een slang en een mondstuk. In 1977 ontving hij samen met Peter Scott de internationale milieuprijs van de VN en een paar jaar later kreeg hij de Amerikaanse Liberty Medal uithanden van de toenmalige president van de USA Jimmy Carter. In 1992 werd Cousteau adviseur van de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Wereld Bamboedag

Als ik bamboe zeg, denk jij dan ook meteen aan een panda? Ik wel, maar bamboe kent echt veel meer toepassingen dan je in eerste instantie zou denken. Daarom wordt op Wereld Bamboe Dag aandacht gevraagd voor de vele toepassingsmogelijkheden van bamboe. De organisatie achter Wereld Bamboe Dag promoot met hart en ziel het product bamboe omwille van het milieu en de economie. Bamboe is de nieuwe olie, en dat is meteen de reden waarom bamboe zo belangrijk is voor een duurzame toekomst.

Wat hebben we vandaag nog meer?

Vandaag gaan diverse interessante “de week van” van start die we graag onder de aandacht willen brengen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.