17 september – Walk of Peace | Duchenne Heroes | Dam tot Damloop | Dag van het Eetbare Landschap | Kontknijpdag | Autovrije Zondag

Walk of Peace

Twee jaar geleden organiserden PAX en de Raad van Kerken tijdens de Vredesweek de allereerste Walk of Peace in onze hofstad Den Haag. Vorig jaar werd Enschede uitgekozen als de Walk of Peace stad van Nederland. Vanwege het grote succes kun je vandaag meelopen in tenminste 18 Walk of Peace plaatsen. Tijdens de Walk of Peace kun je kerken, scholen en moskeeën bezoeken. Natuurlijk is iedereen welkom, religieus of niet-religieus. Uiteindelijk is de Walk of Peace de eerste stap op weg naar vrede, in je eigen buurt én in de wereld. Klik hier voor meer informatie.

12e editie Duchenne Heroes: 17 t/m 23 september

Om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar de ongeneeselijke slopende spierziekte Duchenne wordt in zeven dagen tijd door meer dan 300 Duchenne Heroes een loodzware route van 700 kilometer van Saarland (D) naar de Karpendonkse Plas in Eindhoven gefietst.

De netto opbrengst van de mountainbike tocht gaat naar onderzoek dat behandelingen en medicijnen zoekt om patiënten een beter en langer leven te bieden. Samen trappen we Duchenne de wereld uit1

Dam tot Damloop

Gisteren is men afgetrapt met de Dam tot Dam Wandeltocht en de Damloop by night. Vandaag kun je via NH en AT5 live de start zien van het populairste en grootste hardloopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop. En start eveneens de grootste bedrijvenloop ter wereld, de Dam tot Dam FietsClassic en de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en Amsterdam-Noord. Pas maar op dat je niet onder de voet wordt gelopen.

Met de Dam tot Damloop App kan je onder andere je favoriete loper rechtstreeks volgen. De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Dag van het Eetbare Landschap

Bij onze Zuiderburen is het vandaag “Dag van het Eetbare Landschap”. Het Openluchtmuseum Bokrijk in Genk organiseert vandaag daarom allerlei activiteiten die je laten kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Er zijn leuke workshops en diverse demonstraties zoals jenever stoken, appels persen, brood bakken en stroop maken. Of bezoek de streekproductenmarkt waar je producten kan kopen maar ook proeven!

Nationale Kontknijpdag

Dames én heren, opgelet! Het is vandaag ook de Nationale Kontknijpdag. Dus als je staat te kijken langs de kant of deelneemt aan één van bovenstaande activiteiten dan moet je niet verbaast staan te kijken dat je in de kont geknepen wordt. Maar…..dat mag JIJ dus ook doen. 😉

Autovrije Zondag

Wist je dat vanwege een oliecrises in 1939 al de eerste autovrije zondag werd gehouden? Door de jaren heen zijn er vaker autovrije (zon)dagen gehouden, echter in 2010 trok Milieudefensie de stekker uit het concepte autovrije zondag omdat het draagvlak te klein zou zijn en dat het voornamelijk irritatie opleverde bij automobilisten en de detailhandel. In België daarentegen is het wel een succcs,  37 gemeenten participeren aan Autovrije Zondag.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.