18 mei – Europese Kankerzorg Dag | Wereld Plantendag | Werelddag van de Bedreigde Soorten | Internationale Museumdag | Internationale Virtuele Assistent Dag | Wereld Hiv-vaccinatie Dag

Europese Kankerzorg Dag

European Cancer Nursing Day (#ECND2018) komt uit de koker van de European Oncology Nursing Society (EONS). Op deze dag schenken duizenden Europese oncologieverpleegkundigen aandacht aan de Europese kankerzorg. Europese Kankerzorg Dag wil volledige erkenning van de belangrijke rol die de oncologieverpleegkundige speelt tijdens het gehele ziekteproces van de kankerpatiënten. Deze dag wijst eveneens op het belang van een goede opleiding en wil het zien als een erkende specialiteit.

Wereld Plantendag

Fascination of Plants Day, zoals Plantendag officieel heet, wordt georganiseerd door de EPSO (European Plant Science Organisation). Het doel van deze dag is om mensen te enthousiasmeren voor de plantenwereld en hen bewust te maken over de belangrijke rol die planten hebben binnen de land-tuin- en bosbouw, duurzame voedselproductie en bij de productie van non-food producten zoals papier, hout, chemicaliën, energie en farmaceutica.

Werelddag van de Bedreigde Soorten

Jaarlijks wordt de derde vrijdag van mei gereserveerd voor de “Werelddag van de Bedreigde Soorten”. Wil je weten welke soorten er bedreigd worden of pas zijn uitgestorven dan kan ik je van harte de IUCN Rode Lijst aanbevelen. De Rode Lijst wordt samengesteld door deskundigen van de International Union for Conservation of Nature (IUCN). De Rode Lijst heeft een belangrijke signaleringsfunctie en wordt eveneens gezien als informatiebron over welke soorten bedreigd worden en in welke mate. Soorten die op de Rode Lijst staan zijn niet officieel beschermd zoals bij de Flora- en Faunawet het geval is.

Internationale Museumdag

Op Internationale Museumdag (IMD) heb je wereldwijd gratis toegang tot musea en monumenten. In 2017 namen maar liefst meer dan 36.000 musea, verdeeld over zo’n 157 landen, deel aan Museumdag. En Nederland? Ik heb wel 1 Nederlands museum gevonden die deel neemt aan Museumdag: Het Hunebedcentrum! Dit kan betekenen dat of ik kan niet goed googelen of dat de Nederlandse musea deze dag niet interessant vinden.

Het thema van 2018 “Hyperconnected museums: New approaches, new publics” zegt concreet dat musea alle communicatiemiddelen (hyperconnectivieit) die we tot onze beschikking hebben zullen moeten gebruiken om mensen te enthousiasmeren voor een museumbezoek.

Internationale Virtuele Assistent Dag

Op de derde vrijdag in mei wordt jaarlijks de Internationale Virtuele Assistent Dag (IVAD) georganiseerd. Een dag bedacht om de prestaties, groei en ontwikkeling van de Virtuele Assistent (VA) te vieren. De VA, die ook wel Online Business Assistant of Virtueel Professional wordt genoemd, ondersteunt en adviseert de ondernemer op virtuele basis (met name online vanuit haar eigen kantoor). Het gaat dan om terugkerende alledaagse taken, om specifieke werkzaamheden of projecten. Het is dus eigenlijk een online Persoonlijke Assistent (PA).

Wereld Hiv-vaccinatie Dag

Sinds 1998 biedt HIV Vaccine Awareness Day (HVAD) de gelegenheid om de inspanningen van talloze vrijwilligers, gezondheidswerkers, organisaties en wetenschappers uit het verleden en heden te erkennen en te bedanken voor het vinden van een veilig en effectief preventief HIV-vaccin. Het is ook een dag om mensen te informeren over het belang van preventief HIV-vaccinonderzoek.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.