18 juni – Dag van de Architectuur | Internationale Sushi Dag | Autistic Pride Day | Wereld Picknik Dag | Vlaggetjesdag | Internationale Paniekdag | Werelddag breien in het openbaar

Dag van de Architectuur

Gisteren is de Dag van de Architectuur begonnen en zal tot en met morgen duren. Dit jaar is het thema: “Architectuur in de schijnwerper”. De Dag van de Architectuur laat de invloed van architectuur op de kwaliteit van onze leefomgeving in Nederlandse steden, dorpen en regio’s zien.
Drie dagen lang kun je de rijkdommen van de Nederlandse architectuur beleven en ervaren. Wil je weten waar je terecht kan ga dan naar de website van Dag van de Architectuur.

Internationale Sushi Dag

Je hoeft op de Sushi Dag niets te herdenken, niets bewust te worden, geen actie te voeren of verplicht te vieren. Het enige wat je mag doen op de Internationale Sushi Dag is zoveel sushi eten totdat je knapt.

Wat is het leukste sushi restaurant?

In 2015 is het online magazine van styliste Manon Meijers Monstyle.nl op zoek gegaan naar de 10 leukste sushi restaurants in Nederland. Hieronder zie je, in willekeurige volgorde, het resultaat:

  • Mochi in Den Haag
  • Thai Ichi in Maastricht
  • Blue Sakura in Zwolle
  • Yume in Assen
  • TAO en Sin Jah in Leeuwaarden
  • Yamazato, Ku Kitchen Bar, Taiko en Izakaya in Amsterdam

Autistic Pride Day

Sinds 2005 wordt elk jaar op 18 juni de Autistic Pride Day gevierd, een dag die als doel heeft om om mensen te laten beseffen dat autistische mensen uniek zijn en zeker niet minder.
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier als bij mensen zonder autisme dat maakt autistische mensen unieke individuen met een unieke set van kenmerken. Mensen met autisme verdienen meer begrip en meer kansen op de arbeidsmarkt.

Wereld Picknikdag

Ook al regent of stormt het, picknicken kan altijd! Met een kleed en wat kussens creëer je thuis zo je eigen indoor picknick plek. Maar Picknickdag is eigenlijk bedoeld om buiten met familie en/of vrienden te genieten van de inhoud van je goedgevulde picknickmand.

Vlaggetjesdag

Vandaag vieren we voor de 69ste keer feestelijk de komst van de Hollandse Nieuwe haring in Scheveningen, ook wel Vlaggetjesdag genoemd! De term “Vlaggetjesdag” werd voor het eerst in 1947 gebruikt, men gebruikte het als verwijzing naar de versierde traditionele vissersboten.

Klik hier voor meer informatie over het programma, de bereikbaarheid en de deelnemers.

Wat doe je op Internationale Paniekdag ?

Sowieso niet in paniek raken en alle stressfactoren uit de weg gaan. Het beste wat je kunt doen is een dagje vrij nemen om iets leuks te gaan doen, alleen of met mensen waarvan je zeker géén stress krijgt.
Profiteer van het feit dat het vandaag ook Dag van de Architectuur, Picknikdag, Vlaggetjesdag en Sushi Dag is. Misschien geeft breien je wel de noodzakelijk ontspanning om stress en paniekaanvallen te voorkomen? Niet geschoten is altijd mis!

Werelddag breien in het openbaar

Deze dag roept alle anonieme breiers op om “uit de (brei)kast te komen”. Dus wees niet bang om de openbaarheid op te zoeken vandaag, je bent echt niet alleen!

In 2005 organiseerde Danielle Landes de eerste “World Wide Knit in Public Day”. Ze wilde graag breiers uit hun anonimiteit halen en met elkaar in contact brengen om een gezellig dagje in elkaars aanwezigheid buitenshuis door te brengen. Met of zonder picknickmand. 😉

Zelfs in Nederland worden er diverse activiteiten georganiseerd. Wil je weten waar? Klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.