17 juni – Best Kept Secret Festival | Flip-Flop Dag | Werelddag voor de strijd tegen Verwoestijning en Droogte

Best Kept Secret 2016: van 17 t/m 19 juni

De vierde editie van het driedaagse muziekfestival Best Kept Secret wordt net zoals voorafgaande jaren gehouden op Safari Park Beekse Bergen. Volgens de laatste informatie ( d.d 16-06-2106) zijn er alleen nog dagkaarten voor vandaag en zondag verkrijgbaar, de dagkaarten voor zaterdag en de weekendkaarten zijn helemaal uitverkocht! Is niet vreemd als je de line-up ziet, het zijn niet de minste die kome optreden: Editors, Beck, Jamie Xx, Two Door Cinema Club, Wilco en Beach House.

Ben je liefhebber van indie, folk, hiphop of elektronische muziek dan mag je het Best Kept Secret Festival niet overslaan.

Flip-Flop Dag

Elk jaar op de derde vrijdag in juni is het in Amerika de Flip Flop Dag. Tropical Smoothie Café is de initiatiefnemer van deze dag en zij zamelen geld in voor Camp Sunshine. En dat doen ze door een gratis Jetty Punch Smoothie te geven aan elke klant die op hun flip flops een donatie komt geven voor Camp Sunshine.

Wat doet Camp Sunshine?

Camp Sunshine biedt talloze kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun families de mogelijkheid aan om alle zorgen en stress op zij te zetten en gewoon een week plezier te hebben. Sinds de oprichting van Camp Sunshine in 1984 zijn al meer dan 43.500 familieleden uit 48 staten en 23 verschillende landen daar geweest.

Misschien een idee voor smoothiecompany.nl om op Flip Flop Dag geld in te zamelen voor een Nederlands goed doel?

De strijd tegen Verwoestijning en Droogte

Ik wil bijna beginnen met: wat een droog en dor onderwerp, Werelddag voor de strijd tegen Verwoestijning en Droogte. Maar de strijd tegen verwoestijning en droogte is een serieuze zaak want wereldwijd wordt droogte een steeds groter probleem. Woestijnvorming is niet alleen maar een ver-van-mijn-bed-show het is dichter bij huis dan je denkt. In bijvoorbeeld het zuidoosten van Spanje kun je met eigen ogen zien welke dreiging er uit gaat van verwoestijning.

Thema: Stop landdegradatie

Het thema draait dit jaar om de wereldwijde landdegradatie aan te pakken en de verminderde kwalitatieve grond en bodem te herstellen. Door landdegradatie putten onze natuurlijke rijkdommen uit wat een tekort aan voedsel en hongersnood tot gevolg kan hebben. Als we gezamenlijk dit probleem proberen te tackelen, dan is het nog geen verloren strijd!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.