18 juli – Vierdaagse Nijmegen | Internationale Nelson Mandeladag

Nijmeegse Vierdaagse (t/m 21 juli)

Vanmorgen heel vroeg is de 101e Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. En dan bedoel ik ook echt heel vroeg, om 04.00 zijn namelijk de 50 kilometer wandelaars al van start gegaan. Maar het kan nog vroeger, op vrijdag beginnen de militairen om 03.30 aan hun laatste 40 kilometers van deze editie. Over militairen gesproken, wist je dat maar liefst 34 nationaliteiten verblijven op kamp Heumensoord? Ben je voor de 101e uitgeloot? Begin januari 2018 zal de inschrijfprocedure voor de 102e Vierdaagse op de 4daagse.nl bekend gemaakt worden.

Vanaf de bank wens ik alle deelnemers heel veel succes en vergeet onderweg niet te genieten!

Internationale Nelson Mandeladag

Na een unaniem besluit van de Algemene Vergadering werd op 18 juli 2009 de eerste Nelson Mandela International Day gevierd. Nelson Mandela International Day is de dag waarop het leven van Nelson Mandela wordt herdacht maar ook zeker alles wat hij heeft betekent voor Zuid-Afrika en de rest van de wereld.

Op 18 juli, de geboortedag van Nelson Mandela, is het tijd voor zelfreflectie. Met andere woorden: wat heb jij gedaan om van deze wereld een betere plek te maken? Inspireer ook andere om zonder dat je er iets voor terug vraagt of verwacht te doen voor iemand uit je directe omgeving. Uiteindelijk begint iedere verandering bij jezelf!

#ACTIONAGAINSTPOVERTY

Armoede is een groot probleem. Het is de oorzaak van ondervoeding, ziekte en slechte gezondheid, van slechte sanitaire voorzieningen, van slechte huisvesting, het houdt kinderen van school. Zonder opleiding ontbreekt het aan vaardigheden wat weer tot werkloosheid leidt, verlies van waardigheid en kan zelfs leiden tot woede en geweld. Kortom, armoede staat aan het begin en aan het eind van de vicieuze cirkel. Dit jaar staat armoede centraal op Mandeladag, beter gezegd de actie tegen de armoede staat centraal.

Geen geld, maar tijd

Het idee om 67 minuten van je tijd te doneren om anderen te helpen komt oorspronkelijk van de organisatie 46664. Deze organisatie vroeg op 18 juli 2002, de dag van hun oprichting, mensen een donatie te doen. Geen geld, maar iets van hun tijd. Waarom 67 minuten? Nelson Mandela heeft zich 67 jaar (hij is 92 jaar geworden) ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen. Dat is de reden waarom er om 67 minuten gevraagd wordt. De Nelson Mandela Foundation heeft deze ludieke actie overgenomen.

De vraag van de dag is: wil jij vandaag 67 minuten van je tijd doneren om anderen belangeloos te helpen?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.