afbeelding versterkt Drink Wijn Dag

18 februari – Nationale Drink Wijn Dag | Werelddag voor Informatiebeheer | Internationale Asperger-dag

Nationale Drink Wijn Dag

In 2017 omarmde wijngekken.nl de Amerikaanse Drink Wine Day en doopte deze dag om tot Nationale Drink Wijn Dag. In datzelfde jaar richtte zij de Facebookpagina Nationale Drink Wijn Dag op. Een jaartje later ontdekte ik op mijn beurt weer de Nationale Drink Wijn Dag en plaatste deze dag op mijn “dagen van” kalender. Sinds Chateau Meiland lijkt het wel of heel Nederland aan de wijn zit. De kreet wijnen wijnen wijnen ongekend populair. Misschien moeten we de dag omdopen tot Nationale Wijnen Wijnen Wijnen Dag.

Is rode wijn drinken op Drink Wijn Dag goed voor je?

Zeker ja, buiten dat een wijntje op zijn tijd best lekker is blijken er als bonus nog gezondheidsvoordelen aan vast te zitten. Rode wijn is goed voor je omdat:

  • het slagaderlijke verstoppingen en het verharden van de slagaderlijke wanden kan voorkomen
  • rode wijn zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering
  • je er een beter hartritme van krijgt
  • het ontstaan van nieuwe vetcellen vertraagt
  • rode wijn je endorfine gehalte verhoogt
  • het je gehemelte reinigt
  • zelfs de groei van kankercellen in de borst en longen kan tegengaan

Doar moet op gedlonke worde, hi ha ho! Enne, ik dlink alleen ma wijn omda ut keigoed is voor me toevallig. Ploost!

Welke wijn dagen zijn er nog meer?

18-02 Wereld Drink Wijn Dag 21-05 Internationale Chardonnay-dag 10-10 Internationale Pinotagedag
03-03 Glühwein-dag 20-06 Lambrusco-dag 23-10 Wereldchampagnedag
18-03 Wereld Rieslingdag 14-08 Internationale Rosédag 31-10 Internationale Carignan-dag
17-04 Wereld Malbec-dag 18-08 Internationale Pinot Noir-dag 07-11 Internationale Merlot-dag
01-05 Sauvignon Blanc-dag 30-08 Cabernet Sauvignon-dag 12-11 Internationale Tempranillo-dag
09-05 Wereld Moscato-dag 03-09 Internationale Cabernet-dag 24-11 Internationale Carmenère-dag
17-05 Pinot Grigio-dag 18-09 Internationale Grenache-dag 04-12 Cabernet Franc-dag

Werelddag voor Informatiebeheer

Sinds 2012 wordt op de derde donderdag van februari de Werelddag voor Informatiebeheer (Global Information Governance Day) georganiseerd. Een dag die in 2012 door Tamir Sigal voor het eerst werd gelanceerd. Het achterliggend idee is om mensen te informeren over wat informatiebeheer inhoudt. Als ik het op een begrijpelijke manier probeer uit te leggen kom ik tot deze omschrijving. Informatiebeheer werkt vanuit het principe dat alles met elkaar verbonden is. Dus beheren, archiveren, gebruiken en verwijderen van interne (bedrijfs)informatie kun je niet als losse elementen in bedrijfsprocessen zien. Informatiebeheer moet ook transparant, controleerbaar en beheersbaar zijn. Daar horen ook plannen, procedures, geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde hulpmiddelen en normen vanzelfsprekend bij.

Internationale Asperger-dag

Op Internationale Asperger-dag ligt de focus puur op het syndroom van Asperger. Maar ook wat het effect van het hebben van dit syndroom heeft op de persoon en zijn naaste omgeving. Het syndroom van Asperger is een van de vormen van het autisme spectrum stoornis. Wat is typerend voor Asperger? Het omgaan met anderen is bijvoorbeeld lastig, ze zijn motorische onhandigheid en gevoelig voor geluiden, geuren en aanrakingen. Ook al wordt deze vorm van autisme ook wel ziekte van Asperge genoemd, je kun er niet van genezen. Wel kan men door training leren omgaan met de beperkingen.

Nieuwsfeitje: het syndroom van Asperger is vernoemd naar de Oostenrijkse kinderarts Hans Asperger (18 februari 1906 – 21 oktober 1980). Hij publiceerde tijdens WO II (1944) een definitie over het syndroom dat later naar hem genoemd zou worden. Er zijn bronnen die beweren dat Hans Asperger niet geheel met schone handen uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen.

Deel dit bericht