18 augustus – Edese Heideweek | Internationale Zeemeerminnendag | Slechte Gedichtendag

Edese Heideweek

Met jaarlijks ruim 150.000 bezoekers is de Edese Heideweek (17 t/m 25 augustus) één van de grootste evenementen van Gelderland. Heideweek is gisteravond geopend met optredens van DJ Chiel, The Dirty Daddies, Samantha Steenwijk en een live concert van Miss Montreal van een uur. Allemaal gratis! Wil je weten wat er de rest van de Edese Heideweek te doen is? Klik hier.

De Paarste 2-daagse van Nederland

Deze 2-daagse begint op vrijdag 24 augustus en is echt een aanrader. Je wandelt door prachtige Gelderse natuurgebieden en tegelijkertijd steun je een goed doel namelijk Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden. De routes van 10, 20 en 30 gaan grotendeels over de Hoge Veluwe. Starttijden, route en meer informatie vind je hier.

Internationale Zeemeerminnendag

Een dag ontstaan uit passie voor zeemeerminnen, niet die van mijn hoor maar van Caz Galloway en Mary England. Deze dames zijn, zoals ze zelf zeggen, geobsedeerd door zeemeerminnen. Hoever gaat deze obsessie? Als je een meerminnennaam hebt en als je voor jezelf een meerminnenstaart koopt en draagt vind ik dat het behoorlijk ver gaat. Maar zolang niemand er last van heeft zeg ik: lekker doen!

Nederland in de ban van Ariël

Niet alleen in Amerika lopen mensen rond die geobsedeerd zijn door Ariël de zeemeermin ook in ons eigen kikkerlandje kun je honderden mensen vinden die niks liever willen dan een zeemeerminmens zijn. Neem bijvoorbeeld Marijke Pie, ook wel bekend als Mermaid Crystal, zij is één van de weinige professionele zeemeerminnen in ons land. Tevens oprichtster van de Meermin School Nederland en mede-initiator van de European Merfest; de internationale bijeenkomst voor zeemeerminnen en zeemeermannen die jongstleden 3 juni 2018 was.

European Merfest 2019?

Dit jaar was het de eerste keer dat European Merfest werd georganiseerd, en het was meteen een groot succes. De zeemeerminnen en zeemeermannen uit Nederland kregen gezelschap vanuit Frankrijk, Finland, Duitsland en België. Nog niet eerder was er zo’n groot evenement voor zeemeerminnen en zeemeermannen in de Benelux georganiseerd.

Mermates

Onze zuiderburen, de Mermates,  zitten ook niet stil als het om zeemeerminnen en zeemeermannen gaat. In april 2018 was er, volgens eigen zeggen, het eerste internationale zeemeerminnenfestival. De datum voor het volgende Meropean-evenement is ook al bekend: 11 en 12 mei 2019 in je agenda te plaatsen en

Slechte Gedichtendag

Slechte Gedichtendag (Bad Poetry Day) is één van de meer dan tachtig auteursrechtelijk beschermde verzonnen “dagen van” van Thomas en Ruth Roy. De gedachte achter Slechte Gedichtendag is dat je op deze dag “wraak” kan nemen op je vroegere leraren die je onderdompelde in een overdosis aan poëzie. Er zijn zelfs gevallen bekend van kinderen die werden gedwongen om zelf een goed gedicht te schijven. Hoe erg is dat?

Leuk feitje: de Schots Engelstalig dichter van Ierse afkomst William Topaz McGonagall (1825-1902) wordt beschouwd als een van de slechtste dichters aller tijden uit het Engels taalgebied.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.