foto onderesteunt nationale secretaresse dag

17 september – Secretaresse Dag | Plasdag | Dag van de Leidster en Gastouder | Dag voor Patiëntveiligheid | Countrymuziekdag | Market Garden Herdenkingsweek | Kontknijpdag

Nationale Secretaresse Dag

In verband met de corona uitbraak eerder dit jaar is de Nationale Secretaresse Dag verplaatst van 16 april naar vandaag. Je hoeft niet bang te zijn om naar de Jaarbeurs te gaan. De organisatie doet er alles om een veilige omgeving te creëren voor alle deelnemers. De zalen in de Jaarbeurs zijn voor Nationale Secretaresse Dag omgetoverd in een 1,5 meter veilige opstelling. Verder las ik op de website van Nationale Secretaresse Dag dat er een maximaal aantal deelnemers per sessie/zaal worden toegelaten en dat de start- en eindtijden niet tijdens de spitsuren vallen. Natuurlijk zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om je handen te wassen en handgel in overvloed.

Laat zien dat je jouw secretaresse (m/v) waardeert

Als jij van je baas de Nationale Secretaresse Dag in de Utrechtse Jaarbeurs mag bezoeken, dan moet hij of zij wel enorm blij met je zijn. Heb het prijskaartje voor deze dag gezien. Ben nu nog aan het bijkomen. Mag je niet gaan dan wil dat natuurlijk niets over je inzet zeggen, je baas waardeert je op een andere manier. Misschien krijg je wel een dinerbon, of een voucher voor een lang weekend weg, of een mooi kistje wijn. Ach ja er zijn zoveel manieren te bedenken. Ben benieuwd hoe jou baas uitpakt vandaag.

Nationale Plasdag

Het blijft apart dat op plasklachten een taboe rust, zeker als je weet dat in Nederland 1 op de 5 mensen daar last van heeft. Dat komt neer op ruim 3,5 miljoen mannen en vrouwen. Van hen heeft ongeveer 1 miljoen last van een overactieve blaas en een half miljoen is incontinent voor urine. Voor miljoenen mensen een reden om thuis te blijven.

Hierdoor liggen eenzaamheid en isolement op de loer. Plasklachten zijn daar debet aan maar ook het grote te kort aan goed bereikbare en toegankelijke openbare toiletten. Daarom is het goed dat op Nationale Plasdag extra aandacht wordt gevraagd voor de problemen van de groep mensen die plasklachten hebben.

Toegankelijkheid van toiletten

Maag Lever Darm Stichting en de Continentie Stichting Nederland hebben in juni, juli en augustus van dit jaar naar alle 355 Nederlandse gemeenten een enquête gestuurd over de toegankelijkheid van toiletten binnen de gemeente. Slechts een derde (111) van de aangeschrevenen heeft gereageerd, laat meteen zien hoe belangrijk de anderen het vinden. Vandaag worden de cijfers uit het onderzoek bekend gemaakt.

Hoge Nood

Wist je dat in Nederland slechts 6.000 openbare en opengestelde toiletten zijn? Een naald in een hooiberg dus. Ook mensen zonder plasklachten of spijsverteringsproblemen hebben baat bij meer openbare en opengestelde toiletten. Gelukkig kun je bij een groot aantal vestigingen van o.a. Albert Heijn, Jumbo en Plus kun je ook naar de wc. Ben je aan het wandelen of aan het fietsen en je hebt hoge nood dan biedt de app HogeNood uitkomst. HogeNood is gratis te downloaden voor iPhone en Android smartphones.

Vandaag starten nog een aantal inter- en nationale “dagen van”:

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht