17 juni – Utrecht Canal Pride | Vlaggetjesdag | Nacht van de Vluchteling | Wereld Jongleerdag | Werelddag voor de bestrijding van woestijnvorming en droogte | Internationale Surfdag

Utrecht Canal Pride

Dit jaar zal voor de eerste keer de Utrecht Canal Pride worden gehouden. En dat nog wel op mijn verjaardag. 🙂
Het centrum van Utrecht zal roze kleuren, door de eerste Utrechtse grachten zullen meer dan 30 boten deelnemen aan de Canal Pride en om 14.00 begint de Street Party die tot 23.00 zal duren. De Official Utrecht Canal Pride afterparty is de perfecte afsluiting van de eerste Utrecht Canal Pride! Be brave and proud and go pink

70 jaar Vlaggetjesdag!

Vandaag wordt voor de 70e keer feestelijk de komst van de Hollandse Nieuwe haring in Scheveningen gevierd. En hoe! Er zijn 3 podia waar uit volle borst wordt gezongen, op het hoofdpodium staat om 17.00 niemand minder dan Jan Smit te zingen! Er is natuurlijk weer een gigantische markt, vlootschouw, oude ambachten. Ga zo maar door.

Wil je informatie over het programma, activiteiten, de bereikbaarheid, de deelnemers en de historie van de Scheveningense haven en de tradities rondom Vlaggetjesdag ga dan naar vlaggetjesdag.com.

8e Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchting trekt dit jaar het recordaantal van 5.000 deelnemers. Demissionair minister Lilianne Ploumen en burgemeester Ahmed Aboutaleb lopen mee, net zo als Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra. Voor wie niet weet wat dit evenement inhoud: sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Om 00.00 beginnen de 5.000 deelnemers aan een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam – Den Haag, van Nijmegen – Arnhem of van Amsterdam-Amsterdam. Naast de lange tocht van 40 kilometer zijn er ook kortere routes van 10 en 20 kilometer. Deze twee avondlopen beginnen om 18.00 uur.

Het evenement wordt vanaf 17.00 tot de volgende ochtend 18 juni 10.00 via live-reportages in beeld gebracht en is te volgen op Facebook, Twitter en via nachtvandevluchteling.nl. Mocht je enthousiast geworden zijn, helaas de inschrijving is gesloten. Misschien volgend jaar?

Wat doet Stichting Vluchteling met het geld?

Op de website staat het antwoord op bovenstaande vraag: Stichting Vluchteling geeft noodhulp: dekens, water, eten, tenten en medicijnen. En biedt structurele hulp: onderwijs en vakopleidingen, zodat vluchtelingen weer een eigen inkomen kunnen verdienen. Tevens bieden wij hulp bij wederopbouw van het land en geven we steun aan teruggekeerde vluchtelingen. Zie hier welke resultaten Stichting Vluchteling afgelopen jaar heeft geboekt en hoeveel vluchtelingen en ontheemden wij hebben kunnen helpen mede dankzij bijdrages van onze donateurs.

Wat hebben we nog meer vandaag?

In het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht kun je luisteren naar de officiële Keulse Pride hymne.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.