17 december – 3FM Serious Request | Internationale Dag Stop Geweld Tegen Sekswerkers

3FM Serious Request

Morgen begint de veertiende editie van 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december zullen de DJ’s Doomien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn van 3FM in het Glazen Huis worden opgesloten. Dit jaar staat het Glazen Huis voor de eerste keer in de provincie Gelderland. Apeldoorn wilde dolgraag de gaststad zijn omdat het dit jaar precies 150 jaar geleden was dat in Apeldoorn het Nederlandse Rode Kruis werd opgericht. Dus als je Het Glazen Huis wilt bezoeken dan moet je op het Marktplein in Apeldoorn zijn.

3FM en het Rode Kruis

In 2004 is 3FM Serious Request ontstaan. Het idee was om op een ludieke manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een “stille ramp” waar ook te wereld. Een “stille ramp” is een groot humanitair probleem dat miljoenen mensen raakt maar waar weinig tot geen media aandacht voor is. De samenwerking met het Rode Kruis werd gezocht en gezamenlijk besloot men voor dit éénmalige evenement de vluchtelingen in Darfur te kiezen als “stille ramp”.

Breng ze weer samen

De “stille ramp” waar dit jaar aandacht voor gevraagd wordt is dat mensen die op de vlucht zijn voor natuurrampen of gewapende conflicten elkaar kwijt raken. Wereldwijd zijn op dit moment meer dan vier miljoen familieleden van elkaar gescheiden. Dat houdt in dat miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen leven. Met de opbrengst van 3FM Serious Request gaan Rode Kruis-hulpverleners op zoek naar vermiste kinderen, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze weer samen.

Internationale Dag Stop Geweld Tegen Sekswerkers

Jaarlijks wordt op 17 december de Internationale Dag Stop Geweld Tegen Sekswerkers (International Day to End Violence Against Sex Workers) gehouden. Deze dag werd in 2003 voor het eerst in het leven geroepen om de slachtoffers van de Green River Killer en andere vermoordde prostituees te herdenken. Vandaag worden de slachtoffers van 2017 herdacht en maken we ons met hernieuwde krachten sterk om het zelfregulerend vermogen te vergroten en strijden we wereldwijd voor de rechten van alle sekswerkers!

Green River Killer

De Green River Killer (Gary Leon Ridgway) heeft tenminste 48 vrouwen in de staat Washington vermoord voordat hij werd opgepakt in 2001. Uit het politieonderzoek bleek dat hij in 1982 is begonnen met het vermoorden van vrouwen. Door een DNA-test voor een ander onderzoek liep hij uiteindelijk in 2001 tegen de lamp. Ridgway vertelde de politie dat hij langs Route 99 in South King County (Washington) 75 tot 80 vrouwen heeft vermoord. Dat waren hoofdzakelijk prostituees. Uiteindelijk pleit Ridgway schuldig aan 48 moorden. Hij werd veroordeeld en kreeg meerdere keren levenslang.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.