16 maart – Landelijke Dag Ouders Overleden Kind | Vriendinnendag | Week van Zorg en Welzijn | Dag van de Grammatica | Dag van het Jeugdpastoraat | Dag van de Binnenvaart | Stille Omgang Amsterdam

Landelijke Dag Ouders Overleden Kind

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) is de initiator van de Landelijke Dag voor Ouders Overleden Kind. De dag is bedoeld voor iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht of je lid bent van de vereniging of niet. In de ochtend is er een lezing en na de lunch kun je kiezen uit allerlei workshops. Wandelen, zingen of yoga behoren ook tot het programma. Na de workshops zingt Marleen Mulderij een aantal liedjes. Na afloop van de dag is er de mogelijkheid om samen nog een borreltje te drinken. Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Nationale Vriendinnendag

Nationale Vriendinnendag is oorspronkelijk bedacht door weekblad Flair en Francis Giesbers. Zij vonden dat in het rijtje van nationale dagen een belangrijke dag ontbrak, namelijk Vriendinnendag. Daarom hebben zij de derde zaterdag van maart uitgeroepen tot Nationale Vriendinnendag. Zij vonden dat je best weleens stil mag staan bij de goede band die je hebt met een vriendin. Natuurlijk is deze dag niet exclusief voor vrouwen bedoeld, ook mannen kunnen een goede (platonische) vriendschap hebben met een vrouw. Want één van de kenmerken van vriendschap is dat het geslacht geen rol speelt.

Wanneer ben je een vriendin?

Als ik op mijn Facebookpagina kijk dan staan daar 92 “vrienden”, maar hoeveel van die “vrienden” zie ik daadwerkelijk? Als ik ongeveer 5% daarvan op een regelmatig basis zie of spreek is dat veel. De term ”vriend(in)” wordt snel en vaak gebruikt maar wanneer spreek je van een vriendschap? Hier onder staan enkele vaak voorkomende kenmerken:

  • regelmatig met elkaar optrekken / bellen (appen, smsen, alles mag ) / of samen zijn
  • (werk)drukte of lichamelijke gesteldheid is ondergeschikt
  • eerlijkheid, kritiek mogen geven zonder dat de ander daar boos om wordt
  • vertrouwen hebben in elkaar
  • jezelf kunnen zijn zonder dat je daarop afgerekend wordt
  • er zijn in goede en slechte tijden; wederzijds begrip, emotionele steun
  • afstand mag nooit de spelbreker zijn van een vriendschap

Ik wens je een hele leuke Vriendinnendag toe!

De commercie heeft Vriendinnendag ontdekt en komt met allerlei “vriendinnendag” aanbiedingen. Een keur aan activiteiten, van een dagje sauna tot aan een dagje weg. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je samen kunt gaan doen vandaag. Je kunt natuurlijk samen (met je vriendinnengroep) gaan uiteten of naar de bios. Om het even wat, als je het maar naar je zin hebt!

Laatste dag Week van Zorg en Welzijn

Op de laatste dag van Week van Zorg en Welzijn (WZW) zetten velen bedrijven hun deuren open. Dus grijp je kans. Het is niet echt vreemd dat juist vandaag veel zorg- en welzijnsorganisaties hun open dag houden. Uiteindelijk is de WZW een spin off van de sinds 2000 op de derde zaterdag van maart zeer succesvolle Open Dag van Zorg en Welzijn. Het doel blijft hetzelfde; het publiek laten zien en ervaren hoe het in de sector zorg en welzijn aan toe gaat.

Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn dat je tijdens een Open Dag zo enthousiast bent geworden dat je een carrière in de zorg wel ziet zitten, of dat je vrijwilliger wit worden.

Vandaag staan ook de volgende dagen op de agenda:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.