16 juli – Nijmeegse Vierdaagse | Slangendag

103de Nijmeegse Vierdaagse

Maar liefst 47.236 mensen hebben zich ingeschreven voor de 103de Vierdaagse. Hoeveel er vandaag daadwerkelijk van start gaan dat weet ik nu ( maandagmiddag 15 juli) nog niet. Op het moment dat ik deze blog schrijf hebben er al ruim 16.000 mensen zich aangemeld. De eerste wandelaars die vanmorgen gestart zijn (04.00 uur), zijn de 50 kilometer vreters. Als je denkt dat 04.00 vroeg is, het kan nog vroeger hoor. Aankomende vrijdag beginnen de militairen om 03.30 aan hun laatste 40 kilometers van de 103de Vierdaagse. Over militairen gesproken, dit jaar hebben zich 5.900 militairen ingeschreven uit 31 landen. Het aantal verschillende nationaliteiten bij de burgerdeelnemers ligt een stuk hoger: 73. Deze cijfers zijn afkomstig van de organisatie van de Vierdaagse.

Vanaf de bank wens ik alle deelnemers heel veel succes en vergeet onderweg niet te genieten!

Wereld Slangendag

Wereld Slangendag (World Snake Day) is een relatief onbekende “dag van” die desalniettemin uitbundig gevierd wordt door alle liefhebbers van slangen. De Europese Slangenvereniging organiseert op 13 oktober 2019 hun jaarlijkse slangendag in Expo Houten.

Niet iedereen vindt slangen leuk en sinds dat ene kleine voorvalletje met Eva hebben slangen een niet al te beste reputatie. Dat mensen soms bang zijn voor een dier dat ze gemakkelijk kan doden is niet zo heel vreemd. Wordt het echter een niet meer normale angst voor slangen of slangachtige dieren dan heb je last van g ofwel slangenfobie. Wereld Slangendag is de uitgelezen dag om informatie over slangen te delen, want onwetendheid is vaak de oorzaak dat mensen angstig zijn.

Adam en Eva

Hoe zou de wereld er nu hebben uitgezien als Eva zich niet door de slang had laten verleiden om een hap te nemen van een stukkie fruit van de boom van de kennis van goed en kwaad? Zouden Adam en Eva dan nu nog steeds dolgelukkig en kinderloos rondhuppelen in de Hof van Eden? Zou het niet een vooropgezet plan van God zijn geweest dat Eva haar tanden zette in een appeltje van oranje? Zonder dat voorval geen zondeval, zonder zondeval geen drie kinderen. We mogen de slang dankbaar zijn, want zonder hem waren wij er niet geweest. 😉

Spreekwoorden en gezegden

  • daar schuilt een slang onder het loof – het lijkt mooi maar er zijn verborgen problemen
  • hij is zo listig als een slang – hij is erg doortrapt.
  • als door een adder gebeten zijn – opeens fel reageren
  • een adder aan zijn borst/boezem koesteren – iets doen voor een ondankbaar iemand
  • een adder(tje) onder het gras schuilen – een gemene bedoeling achter schuilen
  • er schuilt een addertje onder het gras – er is een verborgen risico in het spel
  • een slang komt uit een scherpe hoek – het gevaar komt onverwachts
  • voor de bij is alles honing, voor de slang alles gif – iedereen heeft zijn eigen karakteristieke zienswijze
  • spreken met een gespleten tong – onbetrouwbaar of leugenachtig
Deel dit bericht