16 augustus – De sterfdag van Elvis Presley | Hartjesdagen

Wanneer Hartjesdag is ontstaan weet men niet precies, sommige geloven dat Hartjesdag een voortzetting is van Hertusdag, een Germaans oogstfeest. Andere denken dat Hartjesdag, Hertjesdag, in de Middeleeuwen is ontstaan. Op Hertjesdag mocht het gewone volk uit de omgeving van Haarlem op herten jagen, en op herten jagen mocht normaal gesproken alleen maar de adel. Het wild wat geschoten was braadde men en at men op op straat. Al met al een groot feest.

Van oorsprong vierde men Hartjesdag op de derde maandag van augustus in de steden Haarlem, Bloemendaal en bepaalde delen van Amsterdam. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een drie-daags feest in Amsterdam op de Zeedijk. Het hoogtepunt is de verkiezing van de beste “cross-dresser”.

Elvis Presley wordt dood aangetroffen

Wat vliegt de tijd, het is vandaag al weer 38 jaar geleden dat de verloofde van de “King of Rock and Roll” hem dood in zijn badkamer in Graceland vond. Het ging juist goed met hem, hij zou zelfs de volgende dag aan een nieuwe concerttour beginnen. Hij zou gaan trouwen met zijn verloofde Ginger Alden.

Elvis is niet dood

Veertien jaar was ik toen ik het nieuws hoorde dat Elvis Presley op 42 jarige leeftijd was overleden. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood, zijn fans gingen in grote aantallen naar zijn huis in Memphis. Er werd gesproken over een hartaanval als doodsoorzaak. Dat is wat ik mijn kan herinneren van het nieuws van die dag.

Wat ik ook goed kan herinneren zijn de verhalen over de keren dat mensen Elvis Presley, jaren na zijn dood, nog hebben gezien. Elvis zou in een bunker leven, hij zou gezien zijn bij een hamburgerketen, hij zou zijn naam veranderd hebben in John Burrows, hij zou een alien zijn, hij zou zelfs verhuisd zijn naar Zuid-Amerika en ga zo maar door.

René Shuman

Natuurlijk keek ook ik naar de Henny Huisman Soundmixshow in 1986. Er zou iemand Elvis Presley gaan imiteren. René Shuman heette hij, een jonge jongen uit Geleen. Nou ik was benieuwd, weer iemand die dacht hij Elvis kon imiteren. Wat ik hoorde was ongelovelijk, als je je ogen dicht deed hoorde je Elvis zingen! Zijn stemgeluid was bijna identiek, kippenvel kreeg ik er van. Zijn vertolking van “But Where My Love” werd een top 10-hit in 1986.

Verder scoorde hij hits met ‘Lonely Girl’, ‘Sweet Lovin” en ‘Cause You’re Not Here’. Eind 2003 staat René Shuman in duet met Angel-Eye weer in de Top 20 met ‘Don’t Be Cruel’, een cover van natuurlijk Elvis Presley!

But where my love’s strong sent, I know I’m still the same…..

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.