16 augustus – 42e Sterfdag van Elvis Presley

Elvis Presley wordt dood aangetroffen

Veertien jaar was ik toen ik het nieuws hoorde dat Elvis Presley door zijn toenmalige verloofde Ginger Alden werd gevonden. Hij lag naakt en in foetushouding dood in een badkamer van zijn Graceland. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood, zijn fans gingen in grote aantallen naar zijn huis in Memphis. Officieel heet het dat hij aan een hartstilstand is overleden, maar niet iedere arts is het met die lezing eens. De enige die 42 jaar geleden het volledige autopsierapport mocht inzien was de vader van Elvis Presley. En hij eist dat het rapport vijftig jaar verzegeld blijft. Waarom vraag ik me af, omdat de doodsoorzaak misschien toch een overdosis was of omdat hij niet dood is?

Elvis is niet dood

Wat ik me goed kan herinneren zijn de verhalen over de keren dat mensen Elvis Presley, jaren na zijn dood, nog hebben gezien. Elvis zou gezien zijn bij een hamburgerketen, hij zou ontvoerd zijn door aliens, hij zou zelfs verhuisd zijn naar Zuid-Amerika, hij zou zijn naam voorgoed veranderd hebben in John Burrows om met rust gelaten te worden. De naam
John Burrows gebruikte Elvis altijd bij het incheckten van een hotel of om een vlucht te boeken.

Zijn er ook bewijzen voor?

  • het lichaam dat in de kist lag was veel dunner dan Elvis en het zweette
  • voor zijn overlijden nam hij een miljoen dollar op
  • zijn levensverzekering is nooit geïnd
  • in de nacht na zijn overlijden vloog ene John Borrows van Memphis naar Buenos Aires
  • Elvis figureerde in de kerstfilm Home Alone
  • op een trouwfoto uit 1994 van dochter Lisa Marie met Michael Jackson staat Elvis. Klik hier en oordeel zelf.

In 2027 wordt zijn autopsierapport openbaar gemaakt en zullen we eindelijk weten hoe en of Elvis is gestorven. Misschien woont hij in een bunker onder Graceland en werkt hij op het landgoed als tuinman?

Elvis wordt herdacht

Op de dag dat Elvis net zolang dood is als dat hij leefde (42 jaar) kun je bij Concordia aan de Oude Markt in Enschede de concertfilm “That’s The Way It Is”, gaan kijken. Aansluitend een speciale Elvis Rock ‘n’ Roll afterparty. Een schilderij van Elvis gemaakt door Sonna Krom wordt tentoongesteld in Concordia. De officiële Nederlandse Elvis Presley fanclub It’s Elvis Time is ook present, zij verkopen diverse CD’s en memorabilia.

Wil de meest indrukwekkende bijwonen dan moet je toch echt op het landgoed Graceland in Memphis zijn. Het huis van de King of Rock ‘n’ Roll is hét bedevaartsoord voor fans. Misschien dat je Oprah Winfrey daar nog tegen komt want volgens sommige bronnen is zij een verre nicht van Elvis. Ik zal vandaag hem herdenken door naar zijn liedjes te luisteren en misschien ga ik een paar films van hem kijken. ♫ Treat me nice, treat me good, Treat me like you really should, ‘Cause I’m not made of wood And I don’t have a wooden heart

Deel dit bericht