16 augustus 1977 – Sterfdag van Elvis Presley

Sterfdag Elvis Presley

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat Ginger Alden, de verloofde van de “King of Rock and Roll”, Elvis dood op de vloer in de badkamer vond. Wat een schok! Het ging juist goed met hem, hij zou zelfs de volgende dag aan een nieuwe concerttour beginnen. Het nieuws sloeg wereldwijd in als een bom! Veertien jaar jong was ik toen ik hoorde dat de 42-jarige Elvis Presley was overleden. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood, zijn fans gingen in grote aantallen naar zijn huis in Memphis. Er werd gesproken over een hartaanval als doodsoorzaak. Dat is wat ik mijn kan herinneren van het nieuws van die dag.

Elvis is niet dood

Vanaf dag één van zijn overlijden gingen de verhalen rond dat Elvis niet dood was. Hoe vaak hebben we nu al gehoord dat mensen Elvis Presley, jaren na zijn dood, nog hebben gezien. Elvis zou gezien zijn bij een hamburgerketen, hij zou ontvoerd zijn door aliens, hij zou zelfs verhuisd zijn naar Zuid-Amerika, hij zou zijn naam voorgoed veranderd hebben in John Burrows om met rust gelaten te worden. Deze naam gebruikte Elvis altijd bij het incheckten van een hotel of om een vlucht te boeken dus zo vreemd was de keuze van die naam niet.

Zijn er ook bewijzen voor? Jazeker:

  • het lichaam dat in de kist lag was veel dunner dan Elvis en het zweette
  • voor zijn overlijden nam hij een miljoen dollar op
  • zijn levensverzekering is nooit geïnd
  • in de nacht na zijn overlijden vloog ene John Borrows van Memphis naar Buenos Aires
  • op zijn grafsteen staat zijn middelste naam (Aron) verkeerd geschreven (Aaron)
  • Elvis figureerde in de kerstfilm Home Alone
  • op een trouwfoto uit 1994 van dochter Lisa Marie met Michael Jackson staat Elvis

Elvis Lives!

Vanavond op NPO 1 om 20.35 gaan Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga op zoek naar de nalatenschap van Elvis Presley. Speelt Elvis nog een rol in de VS? Na deze reisdocumentaire kun je aansluitend kijken naar Elvis Leeft Live. Een speciaal Elvis-concert waarin Anita Meyer, Douwe Bob, George Baker, Leona Philippo, Lucas Hamming, René Shuman & Angel-Eye, Diggy Dex, Jett Rebel en Eric Corton de grootste hits van Elvis zingen.

Hieronder één van mijn lievelingsnummer. Wat is jouw favoriete nummer van de King of Rock and Roll?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.