15 juni – Dag van het Haarwerk | De Dag van de Schoonmaker | Nationale Prokkelstagedag | Wereld Winddag | Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling| Wereld Tapas Dag

Dag van het Haarwerk

Lang geleden toen ik nog een kleine Gina was heb ik het verhaal gehoord van een vrouw die kaal geworden was door het gebruik van een bepaald merk shampoo. Of dit nu waar was of niet sinds die tijd ben ik bang om kaal te worden. Dag van het Haarwerk wil mensen juist vertellen en laten zien dat blijvende of tijdelijke kaalheid niet het einde van de wereld hoeft te zijn. Per slot van rekening is er voor iedere vorm van blijvende of tijdelijke uitgevallen haren een passend haarwerk (kunstmatig kapsel) te vinden.

Definitie van Haarwerk: Een haarwerk bedoeld als hulpmiddel is een prothese om een kunstmatig kapsel te creëren, dusdanig dat wanneer het gedragen wordt, dit op het hele hoofd of een gedeelte van het hoofd, de suggestie geeft een werkelijk, natuurlijk kapsel te zijn.

De Dag van de Schoonmaker

Vorig jaar werden meer dan 50.000 schoonmakers in het zonnetje gezet op De Dag van de Schoonmaker. Geweldig resultaat zul je denken maar ik vind het toch wel sneu voor die 70.000 mensen die ook legaal actief zijn in de schoonmaakbranche en niet in het zonnetje zijn gezet. Laat zien dat je de schoonmaker die bij jou op het werk (of thuis) rondloopt waardeert en grijp deze dag aan om hem of haar eens in de bloemetjes te zetten. Of zeg eens: “bedankt, jij maakt het verschil”.

Nationale Prokkelstagedag

Bedrijven en overheden bieden tijdens Prokkelweek mensen met een beperking de mogelijkheid aan om één dag stage bij hen te lopen, de Prokkelstagedag! Gelukkig zijn er weer volop stageplekken gevonden voor de Prokkelstagedag; stageplekken bij bijvoorbeeld de plaatselijke bakker, een basisschool of bij de gemeente.Deze ene dag meelopen wordt ook wel een Prokkelstage genoemd.
Je mag trouwens ook op andere dagen tijdens de Prokkelweek stagelopen.Voor het complete overzicht, klik hier.

Wereld Winddag

Winddag (Global Wind Day) is in het leven geroepen om de overheid en het bedrijfsleven te bewegen meer werk te maken van windenergie (in energietransitie) en positieve betrokkenheid bij het publiek te vergroten. Deze dag wordt georganiseerd door WindEurope (de Europese Windenergie Associatie) en het Global Wind Energy Council. Wereldwijd worden tal van activiteiten rond windenergie georganiseerd. Ben jij betrokken bij de realisatie van windprojecten in Nederland? Sla dan vandaag de WindDay Conference niet over en houdt 28-30 november vrij voor WindDays, het belangrijkste windenergie evenement.

Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling

Het thema van de 2017 World Elder Abuse Awareness Day (WEAAD) is “Begrijp en beeindig financieel misbruik van oudere mensen: een mensenrechtenkwestie.”. Het 2017 WEAAD-thema zal effectieve middelen onderzoeken om de bescherming tegen financiële en materiële uitbuiting te verhogen, onder meer door het publiek meer bewust te maken van deze vorm van ouderenmishandeling.

De Nederlandse Overheid is in december 2016 een nieuwe campagne gestart om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Samen met de Nederlandse Vereniging van Banken wordt campagne gevoerd om financieel misbruik van ouderen uit de taboesfeer te krijgen.

Wereld Tapas Dag

Van Argentinië tot Zwitserland, echt wereldwijd wordt Wereld Tapas Dag gevierd. Het is de perfecte dag om deze typische Spaanse miniatuurheerlijkheden te proberen. In Nederland wordt het een week lang feest want er is een “week van Wereld Tapas Dag 2017” (12 t/m 18 juni) van gemaakt. Een week lang kun je door het ganse land bij veel restaurants genieten van heerlijke tapas gerechten. Stem op jouw favoriete tapas restaurant en maak kans op een heerlijk Tapas diner voor 2 personen bij de uiteindelijke winnaar van de Nationale Tapas wedstrijd.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.