15 februari – Vrijgezel Zijn is OK dag | Anti-Valentijnsweek | Dag van de Betaalde Liefde | Wereldkinderkankerdag | Dag van de Academies | Pangolin Dag | Angelman Dag

Vrijgezel Zijn is OK dag

Als antwoord op de o zo commerciële Valentijnsdag waarop stelletjes (door de commercie verplicht) laten zien dat ze van elkaar houden is de dag na Valentijnsdag de Singles Awareness Day (SAD) in het leven geroepen. Dé dag waarop de vrijgezel laat zien dat gelukkig zijn of zich gelukkig voelen niet per definitie afhangt van het hebben van een relatie. Want laten eerlijk zijn, hoeveel zitten niet “gevangen” in een relatie waarin ze totaal niet gelukkig zijn? Als je heel graag een relatie wilt en het loopt keer op keer mis dan is vrijgezel zijn natuurlijk niet altijd even leuk maar….het vrijgezellen leven biedt ook kleine en grote voordelen.

Hieronder staan een aantal voordelen van vrijgezel zijn:
  • je hebt geen enkele verplichting om iemand per se te plezieren
  • je kunt doen, laten en eten wat je wilt
  • je hebt niet te maken met verplichte schoonfamilie bezoekjes of verplichte vriendschappen
  • geen compromissen sluiten over bijvoorbeeld vakantiebestemming en met wie
  • je kunt helemaal jezelf zijn, geen partner die kritiek heeft
  • de controle over de afstandsbediening
  • geen last van een snurkende partner

Anti-Valentijnsweek (15-21 februari)

Is pas je relatie beëindigd of wil je die zelf beëindigen? Dan is de Anti-Valentijnsweek dé week voor jou! We beginnen op 15 februari met Slap Day. Slap Day is niet een dag om fysiek gewelddadig te worden, het gaat over het laten klappen van je relatie. Om al je frustraties en boosheid kwijt te raken is Kick Day (16-02) in het leven geroepen. Tip: gebruik hiervoor een boksbal. Op parfumdag (Perfume Day 17-02) geef jij je allerbeste vriend/vriendin een flesje parfum cadeau omdat ze er altijd voor je is. Flirting Day (18-02) behoeft geen verdere uitleg naar ik mag aannemen.

Nog 3 dagen te gaan

Confession Day (19-02) gaat meer over toegeven dan biechten. Aan jezelf toegeven dat je verliefd bent is soms net zo moeilijk als het vertellen. Als je iemand verschrikkelijk mist dan laat je dat op Missing Day (20-02) weten. Last but not least: the final Breakup Day (21-02). Het kan zijn dat vandaag een hoop relaties worden verbroken wat natuurlijk een hoop verdriet veroorzaakt. Maar je kan ook het positieve er uit halen en beseffen dat Breakup Day de eerste dag is dat iedereen mag weten dat jij weer vrijgezel bent en klaar bent om de échte ware liefde van je leven te ontmoeten.

Dag van de Betaalde Liefde

Op Dag van de Betaalde Liefde vieren sekswerkers de rechten die ze hebben en laten zij zien dat sekswerk werk is om trots op te zijn. Deze dag wordt door PROUD georganiseerd. Wie PROUD is? PROUD werd op 15 februari 2015 in Yab Yum (bordeel) opgericht. PROUD is dé vereniging die als doel heeft de belangen te behartigen van iedereen die werkzaam is (of geweest) in de erotische dienstverlening zonder onderscheid te maken tussen man of vrouw, oud of jong, seksuele oriëntatie, legale status, gezondheid nationaliteit of werkvorm. Om hun 5 jarige bestaan te vieren wordt vanavond in Vrankrijk (Amsterdam) een feest georganiseerd.

Wereldkinderkankerdag

Sinds 2002 staan we op 15 februari jaarlijks stil bij alle kinderen en jongvolwassenen (0-19 jaar) met kanker. De initiator van Wereldkinderkankerdag is Childhood Cancer International. Zij willen met deze werelddag het bewustzijn over kanker bij kinderen verhogen en kinderen met kanker, overlevenden en hun families ondersteuning bieden. Wereldkinderkankerdag heeft samen met WHO als doelstelling om van kinderkanker een internationaal kindergezondheidsprioriteit te maken. En dat dit nodig is blijkt wel want iedere 3 minuten sterft een kind aan kanker.

Kanjers met LEF

Wil jij uitdragen dat jij begaan bent met kinderen met kanker? Draag dan vandaag het polsbandje Kanjers met LEF en laat dat zien op sociale media. Gebruik hiervoor de hashtag #KanjersMetLEF. Het polsbandje Kanjers met LEF kun je bestellen bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Internationaal gebruik je de hashtags #NoMoreBut, #AdvanceCures4cancerkids, #TransformCare4cancerkids, #InstillHope4cancerkids.

Onderstaande dagen mogen vandaag niet ontbreken:

Deel dit bericht