15 december – Naturalisatiedag op Koninkrijksdag | Internationale Thee Dag

Geschiedenis Naturalisatiedag

Een hele belangrijke feestelijke dag voor alle mensen die vandaag officieel Nederlander worden. Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad, met instemming van de Tweede Kamer, dat er een Naturalisatiedag werd ingevoerd. Dit was een voorstel van toenmalige minister van integratiezaken Rita Verdonk. Er werd gekozen voor 24 augustus omdat op die dag in het jaar 1815 de eerste grondwet in het Koninkrijk der Nederlanden werd ingevoerd. Leuk idee maar achteraf toch niet zo’n slimme keuze omdat 24 augustus namelijk midden in de vakantieperiode valt.

De eerste Naturalisatiedag

De allereerste Naturalisatiedag was op 24 augustus 2006. Dit was nog zonder de verplichte naturalisatieceremonie, dat werd pas verplicht vanaf 1 oktober 2006. Vanaf 2007 werden alle gemeenten verplicht om de Naturalisatiedag te organiseren. In 2008 werd besloten om Naturalisatiedag tijdens Koninkrijksdag te vieren. Naast de ceremonie op de Nationale Naturalisatiedag mogen gemeenten ook extra ceremoniedagen op andere dagen organiseren.

Wat kost het naturalisatieverzoek in 2019?*

  • naturalisatie per persoon: € 881,-
  • naturalisatie partners: € 1.124,-
  • mee-naturaliserend minderjarig kind: € 130,-
  • verzoek door staatloze of vergunninghouder asiel: € 655,-
  • verzoek door staatloze of vergunninghouder asiel samen met partner: € 899,-

Deze kosten betaal je direct bij het indienen van je naturalisatieverzoek. Daarna begint het duimen draaien, wel of niet? Word je verzoek afgewezen, of je trekt je verzoek in, dan krijg je géén geld terug. Klik hier voor een overzicht van de kosten voor alle verschillende soorten aanvragen.

*(bron: www.ind.nl

Naturalisatieceremonie verplicht

De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Bij de naturalisatieceremonie moet een verklaring van verbondenheid worden afgelegd en wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Daarom is ook iedereen vanaf 16 jaar verplicht om aan de ceremonie deel te nemen. Kom je niet dan kun je naar het Nederlands staatsburgerschap fluiten.

14e editie Internationale Dag van de Thee

Eén van de meest geconsumeerde dranken ter wereld is thee en als ik aan theeteeltlanden denk dan denk ik nogal snel aan Sri Lanka, Nepal en India. Groot was mijn verbazing toen ik op de website van de American Specialty Tea Alliance las dat er wel 62 landen zijn die thee produceren. Had ik oprecht geen idee van.

Echter American Specialty Tea Alliance heeft onze eigen Nederland over het hoofd gezien. Want sinds vorig jaar is het Tea by Me, in samenwerking met SpecialPlantZundert BV, als eerste en enige kwekerij in Europa gelukt om de theeplant geschikt te maken voor het Europese klimaat. Het label Tea by Me brengt voor het eerst écht Nederlandse thee op de markt. De thee is dus niet alleen in Nederland geproduceerd, maar ook gekweekt. Ben benieuwd hoe deze thee van Hollandse bodem smaakt!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.