13 september – Roald Dahl Dag | Internationale Dag van Positief Denken | Internationale Chocolade Dag | Programmeursdag

Roald Dahl Dag

Op 13 september 1916 werd de latere wereldberoemde Britse schrijver Roald Dahl geboren en zijn geboortedag wordt wereldwijd groots gevierd tijdens de Roald Dahl-week. In Roald Dahl-week 2017 staat het boek De Griezels centraal in de boekhandel, de bibliotheek en op school. Dit sluit uitstekend aan op het thema “griezelen” van de Kinderboekenweek 2017 (4 t/m 15 oktober).

Internationale Dag van Positief Denken

Hoe positief ben jij? Als ik deze vraag zelf zou beantwoorden dan zal ik antwoorden dat ik een realistisch positief ingesteld persoon ben. Dat wil niet zeggen dat ik de hele dag “tjakka” roep en mezelf op de borst sla want soms is het ook wel eens lekker dat je niet de positivo hoeft uit te hangen, ja toch? Maar dit terzijde, het is per slot van rekening wel de Internationale Dag van het Positief Denken, ik moet niet te negatief over het positief denken doen.

Hoe ga jij deze dag vieren?

  • begin de dag goed en zeg: “vandaag wordt een geweldige dag!” al dan niet gevolgd door een “tjakka” 
  • ga met positieve mensen om
  • lees of kijk positieve, motiverende boeken en/of films
  • wees lief voor iemand
  • en als laatste tip: trek die mondhoeken omhoog

Internationale Chocolade Dag

Er zijn 2 “chocolade-dagen” die wereldwijd op de agenda staan, namelijk 7 juli en 13 september. Als ik het goed begrepen heb is dit het verschil: op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd en 13 september is de geboortedag van Milton S. Hershey. Hij was een Amerikaanse banketbakker en filantroop maar bovenal was hij de oprichter van de Hershey Chocolate Company. Dat is de reden dat de Amerikaanse Nationale Banketbakkers Association 13 september tot dé Internationale Chocolade Dag hebben uitgeroepen.

De Amerikanen vieren logischerwijs dan ook vandaag Chocoladedag maar als we naar Europa kijken zou 7 juli eigenlijk “onze” Chocolade Dag moeten zijn. Eerlijk gezegd boeit het me niet, laten we het gewoon twee keer vieren.

Ben jij een chocoholic?

Ben je een chocoladeliefhebber, een mega chocoladefan of nog erger een chocoholic dan heb ik nog een tip voor je: op zondag 24 september wordt in Zutphen het Chocoladefestival gehouden. De historische binnenstad en de Laarstraat staan bol van de activiteiten voor jong en oud. Het is een middag om je vingers bij af te likken.

Programmeursdag (Russisch: День программи́ста)

In 2009 ondertekende de Russische president Dmitri Medvedev het regeringsbesluit om “Programmeursdag” officieel als feestdag te erkennen. In dat besluit werd ook vermeld dat deze feestdag gevierd dient te worden op de 256e dag van het jaar, dat is 13 september. Behalve in een schrikkeljaar, dan wordt het op 12 september gevierd. Waarom de 256e dag? Omdat een byte (binaire eenheid van informatie) 256 verschillende waarden kan aannemen.

Hoe wordt Programmeursdag gevierd? Heel simpel, door te laten zien dat je de programmeur waardeert!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.