12 september – Europese Actiedag tegen Migraine | Internationale Dag van Zuid-Zuid samenwerking | Week van het Schrijven | Week van het Badminton

Europese Actiedag tegen Migraine

De allereerste Europese Actiedag tegen Migraine werd in 2006 georganiseerd door de non-profit organisatie European Headache Alliance (EHA), een overkoepelende organisatie voor intussen 25 patiëntenorganisaties. Al deze organisaties zijn er opgebrand om van de Europese Actiedag tegen Migraine editie 2017 een groot succes te maken.

#EMDA2017

Dit jaar wordt op 12 september in Londen samen met Women’s Health, en met de support van Novartis, een live Facebook- evenement georganiseerd. Verschillende migraine gerelateerde onderwerpen zullen aan bod komen. De focus ligt op “migraine en werken”. Er worden door deskundigen tips gegeven over hoe je bijvoorbeeld een minder stressvolle werkplek kunt creëren. Mensen die rechtstreeks meekijken krijgen de gelegenheid om vragen te stellen die vervolgens meteen worden beantwoord. Wil je er bij zijn? Om 13.30 (CEST) gaat het evenement van start.

Wat is Zuid-Zuid samenwerking?

De rijke landen (“het Noorden”) geven tradiotionele ontwikkelingshulp door het geven van geld en kennis aan arme landen (“het Zuiden”), dit wordt de Noord-Zuid samenwerking genoemd. Het “wij-zullen-u-wel-helpen” principe. De Zuid-Zuid samenwerking heeft een compleet andere insteek, de landen zien elkaar als gelijkwaardige ontwikkelinspartners die samenwerken in solidariteit. Ze wisselen oplossingen en constructieve ideëen uit over bijvoorbeeld honger- en armoede-bestrijding uit zelf eerdere opgedane ervaringen. Zo liet Bhutan Costa Rica de voordelen van Bhutaanse rode rijst zien en Costa Rica op haar beurt introduceerde de biologische ananas in Benin.

Nieuwe Zijderoute

China is een echte leider geworden in het bevorderen van Zuid-Zuid-samenwerking. Het “Belt and Road Initiative” richt zich bijvoorbeeld op het verbeteren van de infrastructuur, ontwikkeling en uitwisseling van kennis voor duurzame ontwikkeling, handel en financiën tussen Europees-Aziatische landen.  China ontwikkelt een Nieuwe (economische) Zijderoute, hiermee laat China zien dat het zich inzet voor vrede en wereldwijde welvaart.

Week van het Schrijven (11 t/m 17 september)

Sinds 2007 wordt de Week van het Schrijven gezien als de opening van het schrijfjaar. In het hele land kun je een kijkje nemen in de keuken van schrijfscholen en cursusinstituten, ook worden er lezingen en festivals georganiseerd. Op zondag 17 september wordt de Week van het Schrijven afgesloten met de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017. Een dag met onder andere inspirerende workshops en lezingen over schrijven. Klik hier voor het overzicht van de aangemelde activiteiten.

Week van het Badminton (9 t/m 17 september)

De Week van het Badminton is jongstleden zaterdag al begonnen. Wil je eens een keer heerlijk tegen zo’n shuttletje aanmeppen dan kun je deze week op verschillende locaties terecht. Klik hier voor de locaties.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.