13 oktober – Internationale Dag voor Rampenrisicovermindering | Wereld Trombose Dag | Wool Week Amsterdam

Internationale Dag voor Rampenrisicovermindering

Oorspronkelijk werd deze dag op de tweede woensdag van oktober gevierd maar sinds 2009 is er gekozen voor de definitieve datum van 13 oktober. De bedoeling van deze dag is om het bewustzijn te verhogen als het gaat om  rampen en het belang van rampenrisicovermindering te benadrukken (Disaster Risk Reduction; DRR).

Mensen ontheemd

In 2014 werden maar liefst 19,3 miljoen mensen ontheemd door rampen. Rampen, waarvan vele zijn verergerd door klimaatverandering. We hebben het dan onder andere over aardbevingen, cyclonen, droogte en overstromingen, erosie van de rivieroevers en tsunami’s.

De focus van de 2015 editie ligt op traditionele, inheemse en lokale kennis, die de moderne wetenschap aanvullen en versterken. De belangrijkste doelen zijn de weerbaarheid van individuen en samenlevingen te verhogen waardoor er een aanzienlijke vermindering zal optreden van sterfte en economische verliezen. Deze doelen staan beschreven in het Sendai Framework voor Rampenrisicovermindering.

Wereld Trombose Dag

De korte uitleg: Trombose is een ziekte waarbij er zich bloedstolsels vormen in de bloedvaten. In onderstaand filmpje wordt op een duidelijke en begrijpbare manier uitgelegd wat trombose is.
 

(bron: www.gezondheidsplein.nl )

Kijk ook eens op de site van www.trombovitaal.nl, zij bieden mensen met antistollingsmedicatie complete zorg.

Wool Week Amsterdam

Zoals de naam al verklapt draait het deze week in Amsterdam om WOL. Gisteren is namelijk de Wool Week Amsterdam van start gegaan en zijn er in onze hoofdstad tot en met 18 oktober allerlei activiteiten die met wol te maken hebben. Zo is er afgelopen vrijdag een heuse glossy over wol uitgebracht, “WOOL Magazine” genaamd. Je krijgt hem/haar gratis bij de ELLE november uitgave, en blijkbaar zal het tijdens Wool Week ook verkrijgbaar zijn in geselecteerde verkooppunten. Ik kom er niet achter wie en wat die verkooppunten zijn maar ik kan je wel blij maken met een rechtstreekse link zodat je het “WOOL Magazine” online kan bekijken, waar en wanneer je maar wilt.
Klik hier!

Campaign for Wool

WOOL Week Amsterdam maakt deel uit van de Campaign for Wool die gedurende het gehele jaar in verschillende steden over de wereld wordt gehouden om op internationaal niveau het gebruik van wol te promoten.

Bij wol denk ik altijd aan mijn oma Grietje. Oma kon, zoals ze het zelf altijd zei, “praten, tv kijken en breien tegelijkertijd”. En dat kon ze écht!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.