13 november – Aanslagen Parijs | Wereld Vriendelijkheidsdag | Week van de Werkstress | Week van de Catering | Global Entrepreneurship Week

Aanslagen Parijs 2015

Twee jaar geleden werd Parijs opgeschrikt door een reeks van aanslagen in het centrum van de stad waarbij 130 doden vielen en meer dan 350 mensen gewond raakte. Alleen al bij de concerthal Bataclan vielen 89 doden. Tijdens de aanslag op Bataclan noemde de terroristen het motief: “Het is allemaal de schuld van jullie president, François Hollande. Hij had niet moeten ingrijpen in Syrië.”

Wereld Vriendelijkheidsdag

World Kindness Day werd in 1998 bedacht door de World Kindness Movement. Bij vriendelijkheid snijdt het mes aan twee kanten; je maakt de ander gelukkig en jouw vriendelijk gedrag stimuleert bij jou de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Wat wil je nog meer?

Hoe vriendelijk ben jij?

Het meest gewaardeerde kleine gebaar is een compliment, maar het kost veel Nederlanders moeite om een complimentje te geven. Ter inspiratie volgen er nu wat doe-vriendelijk-tips:

  • begroet een willekeurig persoon
  • sta in de trein of bus op voor een ouder persoon of zwangere vrouwen
  • parkeer je auto wat verder weg zodat de parkeerplaats vrij is voor iemand die slecht ter been is
  • zet wat positiefs op social media
  • verleen voorrang in het verkeer

Week van de Werkstress

Houd de Facebookpagina van “Check je Werkstress” in de gaten voor tips voor minder werkstress en meer #werkplezier. En dat het broodnodig is moge duidelijk zijn als je weet dat meer dan één miljoen mensen jaarlijks het risico lopen op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Halleluja jutteperen!

Week van de Catering (DWVDC)

Van 13 tot en met 17 november vindt de 6e editie van De Week van de Catering plaats. Een week waarin cateringmedewerkers volop in het zonnetje worden gezet. Want laten we eerlijk zijn, als je meer dan 2 miljoen maaltijden en gerechten per dag serveert is dat best een compliment waard!

Wat is catering?

Catering is alles wat niet onder horeca valt en te maken heeft met het professioneel verstrekken van eten en drinken. Zoals op het werk, ziekenhuis, verzorgingshuis, luchthaven, vliegtuig, opvang asielzoekers en zo zijn er nog wel een paar. Daarnaast heb je ook nog de party- of eventcatering. Om het even verwarrend te maken: sommige cateraars noemen zichzelf een foodservice-organisatie of aanbieders van bedrijfshoreca of zakelijke horeca. (bron: allesovercatering.nl)

Global Entrepreneurship Week (#GEW)

Tijdens de Global Entrepreneurship Week wordt in meer dan 160 landen ondernemerschap gevierd gevierd en worden jongeren aangemoedigd om ondernemer te worden. De kick off van de Global Entrepreneurship Week is in Rotterdam. In Nederland wordt tijdens de GEW meer dan 100 evenementen georganiseerd. Voor meer info, klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.