12 april – De NN Marathon Rotterdam


 
Elke week ben ik in de sportschool te vinden om daar mijn fysio-fitness programma te volgen.
Al enkele keren zag ik daar een jongeman rennen op de loopband alsof zijn leven er van af hing. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en tja als die gewekt is dan moet er actie ondernomen worden. Twee weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben nonchalant op de loopband naast hem gaan lopen. “Zo, je hebt een aardig tempo”, zei ik. “Ben aan het trainen voor de marathon van Rotterdam”’ was zijn antwoord.
Mijn nieuwsgierigheid, of interesse of hoe je het ook wilt noemen, was bevredigd. Terwijl de zweetdruppels in het rond vlogen, van hem dan, vertelde hij me dat hij zijn tijd wilde verbeteren. Ik ben reuze benieuwd of hem dat gaat lukken.

Parcours van de 35ste Marathon Rotterdam

Het parcours van de NN Marathon in Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld, tot nu toe zijn er drie wereldrecords gelopen. Om het parcours nog sneller te maken heeft de organisatie dit jaar onder andere een aantal bochten uit het parcours gehaald maar om een eventueel record erkend te krijgen moet het natuurlijk wel voldoen aan de officiële afstand van 42 kilometer en 195 meter lang. Om er zeker van te zijn dat de afstand klopt is vanmorgen vroeg de complete route nagemeten. Een eventueel record zal de 35ste editie glans geven.
Sinds 2009 staat het parcoursrecord bij de mannen op naam van Duncan Kibet mer een tijd van 2:04.27. En bij de vrouwen heeft sinds 2012 Tiki Gelana met een tijd van 2:18.58 het parcoursrecord in handen

Om 10.00 klinkt het startschot.

Er worden vandaag ruim 925.000 toeschouwers verwacht die het record aantal deelnemers van 15.500 gaan aanmoedigen op het grootste ééndaagse sportevenement in Nederland. Wat een extra feestelijk tintje geeft aan deze marathon is dat tijdens deze editie ook wordt gestreden voor het Nederlands Kampioenschap met als grootste kanshebbers; Abdi Nageeye bij de mannen en Miranda Boonstra bij de vrouwen.

Aan dit sportevenement is het goede doel Wereld Kanker Onderzoek Fonds gekoppeld.
Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een donatie doen of de deelnemers laten zich sponsoren door bijvoorbeeld familie, vrienden of collega’s.

Hoeveel mensen zullen met Lee Towers  het “You’ll Never Walk Alone” meezingen? Ik wens alle deelnemers en toeschouwers een top dag toe!

Iedereen is een winnaar….

Deel dit bericht