12 april – Dag van de Mobiliteit | Girlsday | Internationale Dag van de Ruimtevaart | Internationale Dag voor Straatkinderen | Wereld Dropdag

Dag van de Mobiliteit

Dag van de Mobiliteit is een regionaal georiënteerde dag waaraan tientallen bedrijven meewerken. Verwar deze dag niet met mobiel zijn qua transport. Op Dag van de Mobiliteit krijgen medewerkers van de deelnemende bedrijven de kans om één dag bij een andere organisatie rond te snuffelen. DvdM is er voor iedereen: van de administratief medewerker tot directeur en van monteur tot beleidsmedewerker.

Girlsday

In Nederland heerst nog steeds het beeld dat bèta, techniek en ICT werkgebieden specifiek voor mannen is. Om dat beeld te doorbreken mogen we blij zijn met het initiatief Girlsday. Girlsday is een initiatief van VHTO (Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs) om meisjes op jonge leeftijd (10-15 jaar) kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Vorig jaar verwelkomden 352 bedrijven en organisaties 10.906 meisjes voor Girlsday 2017. In het hele land organiseren ongeveer 350 bedrijven vandaag Girlsday-activiteiten.

Onderschat jezelf niet en kies een opleiding die bij je talenten past!

Ik zou alle meisjes willen oproepen om de schroom van zich af te gooien; je bent slimmer dan je denkt of dat je te horen krijgt! Het zelfbeeld van meisjes is vaak negatiever dan die van jongens, jongens hebben de neiging om zich te overschatten. Zelfs de minder slimme jongen (man) denkt dat hij bijna Einstein is. De omgeving werkt hier ook aan mee. Ouders denken dat hun zonen slimmer zijn dan hun dochters, dochters denken dat hun vader slimmer is dan hun moeder. Zal je één ding vertellen, meisjes doen het beter in het voortgezet onderwijs en gaan daarna vaker naar het hbo of de universiteit. Dus!

Internationale Dag van de Ruimtevaart

In 2011 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 12 april uit tot International Day of Human Space Flight. Elk jaar wordt nu op internationaal niveau het begin van het ruimte tijdperk gevierd. In Rusland staat al jaren lang 12 april in de agenda als Kosmonautendag. Dan worden bij het graf van Yuri Gagarin bij het Kremlin op 12 april kransen gelegd door kosmonauten om de eerste kosmonaut te eren. Leuk weetje: niet alleen de eerste man maar ook de eerste vrouw in de ruimte (16 juni 1963) kwam uit de Sovjet-Unie, haar naam: Valentina Teresjkova.

Internationale Dag voor Straatkinderen

Het initiatief voor de Internationale Dag voor Straatkinderen komt van het International Consortium for Street Children. Op deze dag organiseren allerlei organisaties en voorvechters voor de rechten van straatkinderen evenementen om aandacht te vragen voor het lot van deze kinderen. Te vaak blijkt dat overheden het nog niet (willen) begrijpen dat het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind ook geldt voor straatkinderen want een kind dat op straat leeft is per slot van rekening ook gewoon kind!

Wereld Dropdag

Dankzij Licorice International, een Amerikaanse drop fabrikant, kennen we sinds 2004 de Internationale Dropdag. Op deze dag wordt in verschillende landen ( Zwitserland, Duitsland en de USA ) de uitvinding van het “zwarte goud” gevierd. Wil je deze dag ook vieren dan geef je vandaag zoethout en/of drop als geschenk aan je vrienden en/of familie. Vrolijke Dropdag!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.