11 september – Amsterdam City Swim | Nationale belletje-trek-dag | Nationale Ziekendag | 9/11

Amsterdam City Swim

Er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoek naar de ziekte ALS en om de kwaliteit van leven voor ALS-patiënten te verbeteren. En daar gaat het om bij de Amsterdam City Swim: aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek.

Enkele feiten en cijfers over ALS

  • In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS
  • Elk jaar overlijden 500 ALS-patiënten en elk jaar komen er 500 nieuwe bij
  • De ziekte treft meer mannen dan vrouwen (3:2)
  • Bij 80% van de patiënten manifesteert de ziekte zich tussen 40 en 70 jaar
  • ALS is niet besmettelijk
  • ALS komt overal ter wereld voor, in alle bevolkingsgroepen
  • Levensverwachting van een ALS-patiënt is drie tot vijf jaar.

( Bron: Stichting ALS Nederland )

Nationale belletje-trek-dag

Laat het kind in jezelf vrij, het is Nationale belletje-trek-dag! Doe jij mee? Tis dat ik niet hard kan wegrennen maar anders….. 🙂

Nationale Ziekendag, altijd de 2de zondag in september

De Zonnebloem is de initiatiefnemer van deze speciale dag. Wat is het doel van deze dag eigenlijk? Zoals je wellicht weet kan het wereldje van een chronisch zieke of gehandicapte soms klein zijn maar dat houdt niet in dat allen per definitie zielige eenzame mensen zijn. Precies zoals “normale” mensen vinden ook zij het leuk als iemand op de koffie komt, een praatje maakt of dat er samen iets ondernomen wordt.

Aangezien ik ook tot de doelgroep van vandaag behoor weet ik als geen ander hoe fijn het kan zijn als iemand uit de buurt spontaan ff een bakkie komt doen en vraagt hoe het met je gaat.

De aanslagen op 11 september 2001

Ik kan het me nog zo goed herinneren, op die dag was ik met een collega in Zuid-Limburg aan het werk. Hij werd gebeld door een kennis die vertelde dat er twee passagiersvliegtuigen de Twin Towers van het World Trade Center in New York City waren invlogen. We konden het niet geloven, zodra we bij mij thuis waren ging de tv aan. Ik zag de beelden op tv en dacht: “dit lijkt wel een slechte B-film, een hele slechte!”, het was bijna niet te bevatten wat we zagen. Maar daar bleef het niet bij die dag, een ander passagiersvliegtuig was gekaapt en vloog het Pentagon in en het vierde passagierstoestel stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Het totaal aantal slachtoffers van deze terroristische aanslagen was bijna drieduizend mensen, afkomstig uit meer dan 90 landen.

Ingeborg Lariby was de enige Nederlander die omkwam bij de aanslagen op de WTC-torens.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.