10 april – Nationale Buitenlesdag | Week van de Homeopathie

Nationale Buitenlesdag

Tijdens de pas tweede Buitenlesdag in 2017 deden er 1.500 scholen mee. Dit jaar doen er 2.357 scholen mee aan de Nationale Buitenlesdag. Een stijging van meer dan 800 scholen. Is buitenles krijgen wel goed? Ja zeker! Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen beter presteren op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en overige vakken als ze vaker een buitenlesdag hebben.

Wat zijn dan de voordelen van buitenles krijgen?

  • kinderen krijgen meer beweging
  • beweging stimuleert hersenontwikkeling
  • door buitenles betere cognitieve ontwikkeling
  • kinderen kunnen zelf onderzoeken en ervaren
  • het geheugen wordt beter
  • meer afwisseling

Een lichtend voorbeeld is het Finse onderwijs. Finland staat in PISA onderzoek van de OECD (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) altijd hoog op de lijst van landen met het beste onderwijs. Wat doen ze anders dan bij ons? De Finse kinderen hebben lange vakanties en korte schooldagen. En als ze al op school zijn, dan zijn ze 25% van die tijd op het schoolplein te vinden. Verder zijn het geen watjes; weer of geen weer, na 45 minuten les gaan ze 15 minuten naar buiten. Dat had ik vroeger wel willen hebben!

De weersverwachting

Buienradar voorspeld dat we overdag te maken hebben met warme en onstabiele lucht. Bewolking en zon wisselen elkaar af en in het zuiden kan de dag beginnen met een buitje. Buien trekken richting het noorden. Temperaturen verschillen nogal: 13-15 graden in het Waddengebied, 17-19 graden in het zuiden en circa 20 in het midden en noorden. Dat zijn geen slechte vooruitzichten voor de Nationale Buitenlesdag!

Week van de Homeopathie: 10 t/m 16 april

Ter nagedachtenis aan de grondlegger van de klassieke homeopathie Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843) begint ieder jaar op zijn geboortedag de Week van de Homeopathie. Als je meer wilt weten over homeopathie dan biedt deze week je alle kansen. Overal worden door homeopaten en artsen voor homeopathie (soms zelfs gratis) lezingen gegeven, zijn er open dagen of worden er miniconsulten gegeven. Wil je meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt, klik hier.

Thema: Homeopathie rond zwangerschap en geboorte

Wanneer de reguliere gezondheidszorg je niet de oplossing kan geven wanneer je een kinderwens hebt of gedurende de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna dan kan homeopathie een uitkomst zijn. Op weekvandehomeopathie.nl kun je terecht voor meer info rondom het thema van de week en voor de activiteiten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.